Super League: Ασίστ Στάρτζεον στην ήττα με ανατροπή του ΟΦΗ στο Αγρίνιο

Στο ένα από τα δύο πρώτα παιχνίδια της Super League 1 για το 2021, ο Παναιτωλικός επικράτησε με 2-1 του ΟΦΗ στο Αγρίνιο και ξέφυγε στο +5 από την ΑΕΛ και την θέση μπαράζ.

Ο Τραϊανός Δέλλας, απόντος και πάλι του πρώην στόπερ της Ξάνθης Τέλη Καρασαλίδη, έδωσε φανέλα βασικού στους νεαρούς Λιάβα και Κωνσταντόπουλο για τη δυάδα της άμυνας. Από πλευράς του, ο Γιώργος Σίμος χρησιμοποίησε στη γραμμή πίσω από τον επιθετικό τον πρώην μεσοεπιθετικό του ΑΟΞ Φάμπιο Στάρτζεον.

Σε έναν βαρύ αγωνιστικό χώρο, οι δύο ομάδες στο πρώτο 45λεπτο απειλούσαν κυριώς με την μπάλα στον αερά, με τον ΟΦΗ πάντως να πατά καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο.

Οι Κρητικοί κατάφεραν να προηγηθούν στην πρώτη ουσιαστικά καλή ενέργεια τους στο παιχνίδι, καθώς στο 55′ ο Στάρτζεον πέρασε έξυπνα την μπάλα στον Στάικο, που νίκησε από κοντά τον Κνετ για το 0-1. Οι γηπεδούχοι βγήκαν στην επίθεση ψάχνοντας γκολ ισοφάρισης και είχαν πολύ μεγάλη ευκαιρία για την πετύχουν, καθώς ο Παπαδόπουλος με τη βοήθεια του VAR υπέδειξε πέναλτι σε φάση του 57′ σε μαρκάρισμα του Σελίμοβιτς· ο Μάζουρεκ όμως στο 66′ αστόχησε από την άσπρη βούλα και το 0-1 παρέμεινε. Στο 83′ όμως τα «καναρίνια» θα φτάσουν στην ισοφάριση με μία έξοχη σέντρα-σουτ του Μανθάτη, που «κρέμασε» τον Σωτηρίου για το 1-1. Δύο λεπτά αργότερα θα φτάσουν και στην ολική ανατροπή, καθώς ο Λιάβας έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Σωτηρίου για το 2-1.

Ο Παναιτωλικός παρέμεινε στην 12η θέση με 11 βαθμούς, αυξάνοντας όμως την διαφορά στους 5 από την 13η ΑΕΛ (με ματς περισσότερο), ενώ ο ΟΦΗ παρέμεινε 8ος με 15β.