Κύριο άρθρο στην… Αυστρία το «δράμα» των ομάδων της ελληνικής Super League 2

Το δράμα που βιώνουν οι χαμηλότερες κατηγορίες του ελληνικού ποδοσφαιρού αλλά και γενικότερα ο ελληνικός αθλητισμός αποτέλεσε αντικείμενο έρευνας αυστριακής εφημερίδας, η οποία και με τη βοήθεια του ποδοσφαιριστή της Δόξας Δράμας και αντιπάλου της Ξάνθης Βασίλη Κουτσιανικούλη κατέγραψε ένα εκτενές ρεπορτάζ σχετικά με την κατάσταση του ελληνικού αθλητισμού.

Όπως αναγνωρίζει η αυστριακή «Wiener Zeitung», η Super League 2 είναι η μόνη επαγγελματική κατηγορία στην Ευρώπη που δεν έχει επιστρέψει στα γήπεδα. «Το ελληνικό δράμα», τιτλοφορείται το σχετικό θέμα, και η σύνδεση με την Δόξα… Δράμας, έρχεται αμέσως και με τη βοήθεια του Βασίλη Κουτσιανικούλη.

Οι ρυθμίσεις της πολιτείας, η οριακή κατάσταση για το Εθνικό Σύστημα Υγείας, το οικονομικό αδιέξοδο των συλλόγων και το ψυχολογικό συν τοις άλλοις αδιέξοδο των ποδοσφαιριστών των 32 ΠΑΕ εκτός Super League 1, όλα περνούν από το «κόσκινο» του αυστριακού Μέσου.

Την περιγραφή βοηθά ο Βασίλης Κουτσιανικούλης. Ο 32χρονος μεσοεπιθετικός αποκτήθηκε από τη Δόξα Δράμας όμως ακόμη δεν έχει αγωνιστεί μαζί της. Το τελευταίο του παιχνίδι ήταν με τη φανέλα του Ολυμπιακού Βόλου στις 8 Μαρτίου και, όπως παραδέχεται, «ήταν τόσο παλιά που οριακά το θυμάμαι ακόμη».

Ο ίδιος αναφέρει: «Το ωμό μήνυμα είναι το εξής: “Όποιος προπονείται θα τιμωρείται”. Απίστευτο. Αυτό μας εξασθενεί. Σωματικά, ψυχολογικά. Είναι καταστροφικό για τα σώματα μας. Και όλο αυτό είναι καταστροφικό και για την ψυχή επίσης. Ζούμε σε ένα χάος», πρόσθεσε ο Έλληνας παίκτης, πριν σχολιάσει και την οικονομική κατάσταση: «αυτό που συμβαίνει πλέον στους συλλόγους από οικονομικής πλευράς είναι απίστευτο. Κανένα άλλο σχόλιο».