«Ο υποβιβασμός της Ξάνθης και το πρωτάθλημα της Λίβερπουλ οι εκπλήξεις του 2020» για τον Μυροφορίδη

Ο τεχνικός διευθυντής των Χανίων Παύλος Μυροφορίδης χαρακτήρισε ως έκπληξη του 2020 τον υποβιβασμό της Ξάνθης στην SL2 και την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Premier League από την Λίβερπουλ.

Σε δηλώσεις του σε ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης απάντησε σε ερώτημα για την ποδοσφαιρική έκπληξη που του έκανε εντύπωση μέσα στο 2020: «Για μένα ήταν πολύ μεγάλη έκπληξη η πτώση της Ξάνθης. Μία ομάδα που παρήγαγε παίκτες, όπως ο Τοροσίδης και ο Λοντίγκιν, και πρόσφερε πολλά στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αλλά και το γεγονός ότι η Λίβερπουλ είχε να κατακτήσει τόσα χρόνια το πρωτάθλημα».

Για την κατάσταση με τον κορoνοϊό σχολίασε: «Κάθε χρονιά έχει τα δικά της. Προερχόμαστε από μία δεκαετία κρίσης, τι έπρεπε να λέμε να φύγει κάθε χρονιά; Καμιά φορά προκαλείς την τύχη σου με αυτά που δημιουργείς στον πλανήτη και νομίζω προκαλέσαμε σαν άνθρωποι. Οι παλαιότερες γενιές έζησαν δύσκολα, τώρα ήταν η σειρά μας».

Τέλος, για την επανέναρξη της Super League 2 είπε:«Ας παίξουμε και εννιά. Το θέμα είναι να παίξουμε. Δεν έχουμε κάτι ούτε στα χέρια μας, ούτε στα… πόδια μας. Το αργότερο θα αγωνιστούμε στις 17. Στο υπογράφω ότι θα υπάρχουν τραυματισμοί, εδώ και οκτώ μήνες δεν παίζουν ποδόσφαιρο. Θα ζήσουμε με αυτό, πρέπει να το ξέρουν όλοι. Έχουμε ξεφορτσάρει καμιά δεκαριά φορές. Όσο προσεκτικοί και να είναι οι παίκτες θα βγάλουν προβλήματα. Από εκεί και πέρα, οι ομάδες πρέπει να κάνουν ό,τι μπορούν για να μειώσουν τα προβλήματα. Δεν είναι μόνο η γενιά των νέων που χάνεται, αλλά και αυτών που ήταν 28 και έγιναν 30. Υπάρχει θέμα μεγάλο. Παιδιά που δεν μπορούν, πλέον, να διεκδικήσουν μεγάλα συμβόλαια».