Άλλο «Βιαμάρ» και άλλο… «Viamar II»! Οι διαφορές των δύο εταιρειών και… ο μεγάλος νικητής του Mega

Σάλος προκλήθηκε τις προηγούμενες ημέρες από την αποκάλυψη ότι υπάλληλος της Βιαμάρ (που εμφανιζόταν μάλιστα ως διευθυντικό της στέλεχος) κέρδισε το αυτοκίνητο Citroen που έδινε ο διαγωνισμός του Mega στο χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν με την Νατάσσα Θεοδωρίδου.

Η υπόθεση που αποκαλύφθηκε μετά από την δημοσιοποίηση από την δραμινή τραγουδίστρια φωτογραφίας από την παράδοση του αυτοκινήτου στον νικητή, σήκωσε πολλή σκόνη, έγινε μέχρι και πρωτοσέλιδο σε έντυπο που έκανε λόγο για στημένο διαγωνισμό και προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Mega που απείλησε με προσφυγή στην δικαιοσύνη σε βάρος όσων συκοφαντικών υποστηρίζει ότι γράφτηκαν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Mega, «επιβεβαιώθηκε, όμως, με σχετική επικοινωνία, ότι ο τυχερός είναι υπάλληλος και μόνον της εταιρείας με την επωνυμία VIAMAR II ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, η οποία δεν έχει καμία σχέση ούτε με την αντιπροσώπευση των αυτοκινήτων Citroen αλλά ούτε και με την εταιρεία AIGLON ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ».

Ποια είναι η VIAMAR II; Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της, «η VIAMAR II A.E. ιδρύθηκε το 2016, με σκοπό να συνεχίσει, διαχρονικά πετυχημένες εμπορικές δραστηριότητες της ΒΙΑΜΑΡ Α.Ε. στο χώρο του αυτοκινήτου, μέσω των brands SPECIAL CARS & VIAGAS, και να εδραιωθεί στο χώρο της εκμετάλλευσης ακινήτων και κατοικιών μέσω του brand YESTAY. Στα άμεσα επόμενα βήματα της VIAMAR ΙΙ Α.Ε. είναι η επέκταση των δραστηριοτήτων της και στον κλάδο του τουρισμού με ξενοδοχειακές μονάδες και τουριστικά καταλύματα». Στην συγκεκριμένη εταιρεία πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος είναι ο Χρήστος Πανόπουλος ενώ στο ΔΣ της μετέχουν ακόμα οι γιοι του Ριχάρδος και Γιάννης Πανόπουλος, η Σταματία Μάρκου και ο στενός του συνεργάτης Νίκος Χαλαβαζής που ήταν επί χρόνια μέλος του ΔΣ και στην ΠΑΕ Ξάνθη.

Έδρα της VIAMAR II είναι η Αγίας Άννης 7 στον Βοτανικό. Η ίδια δηλαδή έδρα που εξακολουθεί να έχει και η ΒΙΑΜΑΡ ΑΕ, τις εμπορικές δραστηριότητες της οποίας συνεχίζει κατά την αναφορά στην ιστοσελίδα της. Η ΒΙΑΜΑΡ ΑΕ ήταν επί περίπου τρεις δεκαετίες η ιδιοκτήτρια εταιρεία της ΠΑΕ Ξάνθη. Στην ΒΙΑΜΑΡ ΑΕ αυτήν την περίοδο πρόεδρος είναι ο Χρήστος Πανόπουλος, αντιπρόεδρος ο Νίκος Χαλαβαζής (που μετέχουν όπως προαναφέρθηκε και στο ΔΣ της VIAMAR II) ενώ διευθύνων σύμβουλος αυτήν την περίοδο είναι ο Πολυχρόνης Συγγελίδης και μέλος ο δικηγόρος Κωνσταντίνος Χριστοδούλου που τον εκπροσώπησε νομικά και στην υπόθεση της περίφημης φερόμενης πολυϊδιοκτησίας Ξάνθης-ΠΑΟΚ.

Τέλος, στην εταιρεία AIGLON που έχει τον διακριτικό τίτλο της Citroen για την Ελλάδα, από την οποία το Mega προμηθεύτηκε το αυτοκίνητο που δόθηκε ως δώρο, πρόεδρος και διευθυνων σύμβουλος είναι ο Πολυχρόνης Συγγελίδης, μέλος του ΔΣ ο Κωνσταντίνος Χριστοδούλου (αμφότεροι όπως προαναφέρθηκε μετέχουν και στο ΔΣ της Βιαμάρ) ενώ μετέχουν άλλα τρία άτομα.

Συνεπώς. Τα συμπεράσματα, για να μην δημιουργούνται παρεξηγήσεις, είναι τα ακολουθα:

Πρώτον: Το αυτοκίνητο διέθεσε στο Mega η εταιρεία Aiglon που ανήκει στον Συγγελίδη και έχει την αντιπροσωπία της Citroen για την Ελλάδα.

Δεύτερον: Ο άνθρωπος που κέρδισε το αυτοκίνητο πράγματι, όπως επιβεβαιώνεται και από την ανακοίνωση του Mega, εργάζεται στην Βιαμάρ. Όχι όμως στην Βιαμάρ σκέτο, που έχουν από κοινού οι Πανόπουλος και Συγγελίδης αλλά στην Viamar II που είναι μόνο του Πανόπουλου.

Τρίτον: H Viamar II του Πανόπουλου έχει την ίδια έδρα με την Βιαμάρ των Πανόπουλου – Συγγελίδη, στην συμβολή των Οδών Αγίας Άννης και Ιερά Οδό στον Βοτανικό. Κάτι που πιθανότατα μπέρδεψε και τον ίδιο τον εργαζόμενο εκεί νικητή, που εμφανιζόταν να δηλώνει την Βιαμάρ και όχι την Viamar II στο δημοσιευμένο στα social media βιογραφικό του.

Τέταρτον: Ο νικητής του επάθλου δεν είναι διευθυντικό στέλεχος αλλά απλός υπάλληλος, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Mega. Ωστόσο οποιος αναζητήσει το όνομά του, διαπιστώνει ότι ένα πρόσωπο με το ίδιο όνομα, το ίδιο επίθετο και το οποίο μοιάζει εκπληκτικά με το συγκεκριμένο πρόσωπο, είχε αναλάβει σύμφωνα με τον εξειδικευμένο Τύπο του αυτοκινήτου πριν 4 χρόνια «καθήκοντα προϊσταμένου ανταλλακτικών στην Peugeot, την ίδια θέση που κατείχε και στην ΒΙΑΜΑΡ». Και ο ίδιος εμφανιζόταν στο βιογραφικό του να υποστηρίζει ότι έχει εργαστεί εκείνη την περίοδο στην Peugeot ως Parts and Accesories Manager, πριν ο ίδιος μετακομίσει ξανά στην Βιαμάρ (και όχι στην Viamar II) και μάλιστα ως Sales and After Sales Manager.

Πέμπτον: Προφανώς ο συγκεκριμένος υπάλληλος είναι πάρα πολύ τυχερός για να κληρωθεί αυτός μεταξύ περίπου 200.000 συμμετεχόντων στον διαγωνισμό. Ένας υπάλληλος που δήλωνε διευθυντικό στέλεχος στην Βιαμάρ, η οποία ανήκει κατά το ήμισι στον Συγγελίδη που δώρισε το Citroen στο Mega. Αλλά σύμφωνα με το Mega δεν είναι ούτε διευθυντικό ούτε στέλεχος. Και όχι στην Βιαμάρ αλλά στην Viamar ΙΙ που έχει μεν την ίδια έδρα με την άλλη Βιαμάρ και ιδρύθηκε για να συνεχίσει τις δραστηριότητές της, αλλά δεν ανήκει στον Συγγελίδη ώστε να μπορεί να δημιουργηθεί κάποιο νομικό ζήτημα με τον νικητή του διαγωνισμού.

Τώρα το αν δημιουργείται ηθικό ζήτημα, αυτό είναι ένα άλλο θέμα – που περιπλέκεται περισσότερο αν αναλογιστεί κανείς ότι την ίδια στιγμή οι Χρήστος Πανόπουλος και Πολυχρόνης Συγγελίδης (φέρονται να) βρίσκονται στα δικαστήρια με τον ιδιοκτήτη του Mega Βαγγέλη Μαρινάκη για την υπόθεση της περίφημης φερόμενης πολυϊδιοκτησίας που οδήγησε τελικά την ΠΑΕ Ξάνθη στον υποβιβασμό από την Super League 1 για πρώτη φορά μετά από 31 χρόνια…