Οι Θρακιώτες αθλητές του αιώνα QF4: Σαμαράς ή Τοροσίδης; Ψηφίστε τον κορυφαίο…

Ολοκληρώνονται οι «μάχες» των προημιτελικών του διαγωνισμού του ThrakiSportS για την ανάδειξη του κορυφαίου Θρακιώτη αθλητή στην ιστορία του ενός αιώνα ελεύθερης Θράκης – πρακτικά όλων των εποχών δηλαδή.

Στον πρώτο προημιτελικό που βρίσκεται σε εξέλιξη τίθενται αντιμέτωποι ο ξανθιώτης ποδοσφαιριστής Αντώνης Αντωνιάδης και ο εβρίτης ακοντιστής Κώστας Γκατσιούδης. Στον δεύτερο προημιτελικό που επίσης βρίσκεται σε εξέλιξη αναμετρώνται η ολυμπιονίκης του τριπλούν Χρυσοπηγή Δεβετζή και ο παραολυμπιονίκης της κολύμβησης Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης, αμφότεροι με καταγωγή από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης. Στον τρίτο προημιτελικό βρίσκονται… αντίπαλοι ο εβρίτης βολεϊμπολίστας Σάκης Μουστακίδης και ο ξανθιώτης σπρίντερ Άγγελος Παυλακάκης, που αμφότεροι αφότου εγκατέλειψαν την ενεργό δράση ακολουθούν επιτυχημένη πορεία και ως προπονητές στα αθλήματά τους. Πλέον στον τέταρτο και τελευταίο προημιτελικό κοντράρονται ο αειμνηστος Νίκος Σαμαράς και ο Βασίλης Τοροσίδης.

Ο Νίκος Σαμαράς για πολλούς θεωρείται ως ο «Νικος Γκάλης του βόλεϊ». Ο Αετός του Έβρου έφυγε πρόωρα και αναπάντεχα από κοντά μας στις 4 Γενάρη του 2013. Το σύνθημα «Ελλάς Ελλάς Νίκος Σαμαράς» ακόμα αντηχεί σε όσους έζησαν τα καρφιά του στο Κοσμοβόλει του 1994, όταν οδήγησε την Εθνική Ομάδα στην εξάδα. Γεννημενος στην Γερμανία αλλά μεγαλωμένος στην Ορεστιάδα, κατάφερε να φτάσει τους Εβρίτες σε τρία συνεχόμενα φάιναλ φορ Κυπέλλου της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας. Μάλιστα το 1996 έπαιξε και στον τελικό, αφου έκανε την μεγάλξ υπέρβαση αποκλείοντας στον ημιτελικο την Μίλαν του Μπερλουσκόνι. Υπήρξε ο πρώτος Ελληνας βολεϊμπολίστας που αγωνίστηκε στο ιταλικό πρωτάθλημα αλλά δεν κατάφερε ποτέ να κατακτήσει καποιο πρωτάθλημα είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό. Μοναδικό τρόπαιο στην καριέρα του ένα Κύπελλο Ελλάδος με την φανέλα του Ηρακλή το 2000.

Ο Βασίλης Τοροσίδης έχοντας τριψήφιο αριθμό συμμετοχών στην Εθνική Ελλάδος, έχει καταφέρει να είναι ένας από τους πέντε ποδοσφαιριστές που φόρεσαν τις περισσότερες φορές την φανέλα με το εθνόσημο. Τίμησε το περιβραχιόνιο του αρχηγού εώ αγωνίστηκε σε δύο Μουντιάλ και δύο Euro φτάνοντας μέχρι τους οκτώ της Ευρώπης και τους 16 του κόσμου. Ως παίκτης, ο γεννημένος στον Πετεινό «Τόρο» ξεχώρισε γρήγορα από τις ακαδημίες της Ξάνθης και έγραψε ιστορία με τον Ολυμπιακό, κατακτώντας επτά πρωταθλήματα και τέσσερα κύπελλα Ελλάδος. Αγωνίστηκε ακόμα στο ιταλικό πρωτάθλημα με την Ρόμα και την Μπολόνια. Κρέμασε τα παπούτσια του μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος.

Εσείς ποιος από τους δύο πιστεύετε ότι πρέπει να προκριθεί στην επόμενη φάση, αυτήν των ημιτελικών; Η ψηφοφορία ξεκίνησε στις 20:00 το βράδυ της Παρασκευής 1 Ιανουαρίου και θα κρατήσει ακριβως 100 ώρες (όσα και τα χρόνια της ελεύθερης Θράκης μας). Κατά συνέπεια η ψηφοφορία μένει ανοιχτή ακριβώς τέσσερις μέρες και τέσσερις ώρες, μέχρι και τα μεσάνυχτα της Τρίτης 5 Ιανουαρίου. Το επόμενο πρωί θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα με τον νικητή που θα προκριθεί στην επόμενη φάση της τελικής τετράδας. Σημειώνεται ότι γίνεται δεκτή μόνο μία ψήφος από κάθε ηλεκτρονική διεύθυνση.

Ψηφίστε λοιπόν! Νίκος Σαμαράς ή Βασίλης Τοροσίδης;

[Total_Soft_Poll id=”17″]