Απόλυτη στήριξη Παράσχου από Κασναφέρη και αιχμές για τους… «μη κωλοπετσομένους» νέους διαιτητές

Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε τις παραμονές του ερχομού του 2021 ο τιμ μάνατζερ της ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης και πρώην της Ξάνθης Γιώργος Κασναφέρης.

Ο έμπειρος παράγοντας και πρώην διεθνής διαιτητής μίλησε για όλα στην ΕΡΑ Σπορ και τον Δημήτρη Μαλισιώβα αναλύοντας την καλή πορεία της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» στην SL1, παρά τα τεράστια προβλήματα στο ξεκίνημα της σεζόν με δεδομένο ότι η ομάδα ταλαιπωρήθηκε με τα μπαράζ με την Ξάνθη που έγιναν τέλος Αυγούστου και την μη προετοιμασία.

Για την πορεία του Απόλλωνα Σμύρνης, ο Κασναφέρης μεταξύ άλλων τόνισε: «Όλοι μας είχαν ξεγραμμένους και τελειωμένους στην αρχή, είχαν βρει τον πρώτο που θα και έψαχναν το δεύτερο, που θα πήγαινε να παίξει το μπαράζ. Ο θεός αγαπάει τον κλέφτη, αλλά αγαπάει και τον νοικοκύρη όμως. Και ο νοικοκύρης ήταν ο κ. Μονεμβασιώτης, ο ιδιοκτήτης του Απόλλωνα, ο οποίος έχοντας την εμπειρία μας έδωσε τη δυνατότητα με σωστές κινήσεις και μας εμπιστεύτηκε. Πήρε τον κ. Παράσχο, που είχε σώσει και την άλλη φορά την ομάδα και όλους στο τιμ. Και το πιο σημαντικό είναι ότι με τον κ. Μονεμβασιώτη έχουμε την οικονομική δυνατότητα και τη σταθερότητα να πληρωνόμαστε κάθε μήνα στην ώρα μας. Και βέβαια είναι πιο ήρεμος και ώριμος από κάθε άλλη φορά παραγοντικά Έχει κατασταλάξει. Ταλαιπωρήθηκε με τους γύρω γύρω, αεριτζήδες και διάφορους…».

«Ο κ. Παράσχος είναι σαν το παλιό καλό κρασί… Δεν έχει κουραστεί. Είναι ανανεωμένος με διάθεση με εμπειρία. Είναι όλοι οι άνθρωποι της ομάδας. Ο Αντώνης ο Μανίκας, που είναι στις μεταγραφές, όλο το τιμ και συνεργάτες, οι φροντιστές, είμαστε όλοι μας ένα ωραίο παρεάκι. Και φυσικά οι ποδοσφαιριστές χωρίς καν προετοιμασία με μόνο δύο φιλικά. Έχουμε ένα ωραίο κλίμα με το συνδυασμό όλων, ο Μπεντινέλι δείτε έκανε τούμπα από τη χαρά του στο Αγρίνιο και λίγο έλειψε να τραυματιστεί… Θα βάλουμε φέτος τις βάσεις για να γίνουμε μια σταθερή δύναμη στη Σούπερ Λίγκα 1 στη συνέχεια».

«Διοικητικά δεν τέθηκε ούτε 1% ποτέ θέμα Παράσχου, αλλά αν κάποιος φέτος διανοηθεί να αμφισβητήσει τη δουλειά που έγινε με ένα κακό α’ ημίχρονο με Γιάννινα και 20 λεπτά με το Βόλο να το κλείσουμε το μαγαζί! Και να θυμίσω και παιχνίδια, που χάθηκαν σε λεπτομέρειες. Με Άρη, με ΠΑΟΚ, με ΑΕΚ, με Αστέρα. Θα μπορούσαμε να έχουμε και 2-3 βαθμούς ακόμα. Το πιο σημαντικό είναι ότι χαιρόμαστε που όλη η φίλαθλη γνώμη λέει καλά λόγια, ο Απόλλωνας έχει αφήσει μια γλυκιά γεύση. Η ομάδα με άριστα το 10 είναι του 7 κάθε εβδομάδα».

Ο τιμ μάνατζερ του Απόλλωνα Σμύρνης μίλησε για το κόστος για τα τεστ κορωνοϊού, επισημαίνοντας πως ανά μήνα κάθε ποδοσφαιρική ομάδα πληρώνει 10.000 ευρώ.

Επίσης υπογράμμισε τις ιδιαίτερες δυσκολίες να νοσήσει με κορoνοϊό ένας ποδοσφαιριστής και απάντησε σε διάφορες φήμες: «Δεν νομίζω ότι μπορεί κάποιος σε μια ομάδα, επίτηδες να πει ότι έχει κορoνοϊό. Ελέγχεται από ανεξάρτητους φορείς και δεν μπορεί γιατρός να βάλει έτσι την υπογραφή του. Δεν γίνεται η Λαμία, για να το πούμε και ονομαστικά, να βάλει 12 άτομα έτσι και να είναι σε καραντίνα! Όχι δεν ισχύουν αυτά, ούτε γενικά όλα τα περί συνωμοσιών. Δεν γίνονται αυτά, αυτές οι ιστορίες τρέλας… Και φυσικά υπάρχει κορoνοϊός, άλλοι το περνούν πιο ελαφριά, αλλά πιο βαριά».

Ο Κασναφέρης «καυτηρίασε» το πρωτόγνωρο να παίζεται ποδόσφαιρο μόνο στην SL1. Χαρακτηριστικά είπε: «Υπάρχουν δύο ποδόσφαιρα… Της υπόλοιπης Ευρώπης, που παίζουν όλες οι κατηγορίες και της Ελλάδας, που παίζει μόνο η πρώτη κατηγορία! Έχουμε φτάσει στο νέο έτος και δεν έχει ξεκινήσει ακόμα η Super League 2. Πέρσι είχαμε μπαράζ τέλος Αυγούστου! Καρικατούρα είναι το ελληνικό ποδόσφαιρο! Πάλι για τα ίδια πράγματα θα μιλάμε, για επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Αντί να κάτσουν όλοι να μιλήσουν… Η ΕΠΟ είναι σε παρατεταμένη προεκλογική περίοδο… Γενικά πρέπει οι αρμόδιοι να δουν τη δομή του ελληνικού ποδοσφαίρου, όποιος θα είναι προτελευταίος στη Σούπερ Λίγκα 1 θα μείνει πάλι ένα μήνα έτσι… Θα πετά χαρταετό…».

Τέλος, ο τιμ μάνατζερ του Απόλλωνα Σμύρνης τόνισε ότι θα ήταν το μεγαλύτερο σκάνδαλο να μετρούσε το γκολ εις βάρος των «κυανόλευκων» στο Αγρίνιο και εστίασε τα ακόλουθα για τους τωρινούς Έλληνες διαιτητές: «Τους λείπει η προσωπικότητα. Πρέπει να επαναστατήσουν οι διαιτητές. Είναι καλύτεροι από εμάς, εμείς ήμασταν χειρότεροι, αλλά είχαμε προσωπικότητες. Τα παιδιά τώρα δεν είναι κωλοπετσωμένα…».