Οι Θρακιώτες αθλητές του αιώνα QF3: Μουστακίδης ή Παυλακάκης; Ψηφίστε τον κορυφαίο…

Συνεχίζονται οι «μάχες» των προημιτελικών του διαγωνισμού του ThrakiSportS για την ανάδειξη του κορυφαίου Θρακιώτη αθλητή στην ιστορία του ενός αιώνα ελεύθερης Θράκης – πρακτικά όλων των εποχών δηλαδή.

Στον πρώτο προημιτελικό που βρίσκεται σε εξέλιξη τίθενται αντιμέτωποι ο ξανθιώτης ποδοσφαιριστής Αντώνης Αντωνιάδης και ο εβρίτης ακοντιστής Κώστας Γκατσιούδης. Στον δεύτερο προημιτελικό που επίσης βρίσκεται σε εξέλιξη αναμετρώνται η ολυμπιονίκης του τριπλούν Χρυσοπηγή Δεβετζή και ο παραολυμπιονίκης της κολύμβησης Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης, αμφότεροι με καταγωγή από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης. Στον τρίτο προημιτελικό βρίσκονται… αντίπαλοι ο εβρίτης βολεϊμπολίστας Σάκης Μουστακίδης και ο ξανθιώτης σπρίντερ Άγγελος Παυλακάκης, που αμφότεροι αφότου εγκατέλειψαν την ενεργό δράση ακολουθούν επιτυχημένη πορεία και ως προπονητές στα αθλήματά τους.

Ο Σάκης Μουστακίδης αποτελεί ακόμα και σήμερα τον ρέκορντμαν στην Εθνική Ελλάδος Βόλεϊ, με την οποία κατέγραψε 413 συμμετοχές, καθώς κλήθηκε για πρώτη φορά το 1979 σε ηλικία 17 ετών. Συμμετείχε ως παίκτης της σε 5 Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα με κορυφαία στιγμή τη μεγαλύτερη επιτυχία του ελληνικού βόλεϊ, το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό του 1987 στη Γάνδη. Επίσης πήρε μέρος σε δύο Παγκόσμια Πρωταθλήματα και σε δύο World League. Με τον Ολυμπιακό κατέκτησε οκτώ πρωταθλήματα, τέσσερα κύπελλα και φυσικά το Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης το 1996, ενώ αγωνίστηκε και σε έναν τελικό Κυπλελλου Πρωταθλητριών το 1992. Θεωρείται ο κορυφαίος πασαδόρος που ανέδειξε ποτέ η Ελλάδα και συνεχίζει τα υπηρετεί το άθλημα ως προπονητής αλλά και καθηγητής στο ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής.

Ο Άγγελος Παυλακακης είναι ταχύτερος Έλληνας όλων των εποχών, καθώς η επίδοσή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου του 1997 στα 100 μέτρα παραμένει ακόμα και σήμερα το πανελλήνιο ρεκόρ στο αγώνισμα της μιας ανάσας. Την ιδια χρονιά είχε αναδειχθεί πρωταθλητής Ευρώπης Νέων αλλά και Μεσογειονίκης ενώ μερικούς μήνες αργότερα αναδείχθηκε και πρωταθλητής Ευρώπης στα 60 μέτρα του Κλειστού Στίβου στην Βαλένθια. Με την Εθνική Σκυταλοδρομίας 4×100 έφτασε μια ανάσα από το να χριστεί ολυμπιονίκης και να μπει στην οκτάδα των Ολυμπιακών Αγώνων του Σίνδεϊ. Γεννήθηκε στο Άβατο και έμεινε στην Θράκη μέχρι την ενηλικίωσή του, ξεκινώντας τον στίβο από τον ΑΠΟΦΚΑ Ξάνθης. Εγκατέλειψε πρόωρα λόγω τραυματισμού αλλά συνεχίζει να υπηρετεί τον στίβο ως προπονητής αλλά και παράγοντας του αθλήματος στην Αθήνα.

Εσείς ποιος από τους δύο πιστεύετε ότι πρέπει να προκριθεί στην επόμενη φάση, αυτήν των ημιτελικών; Η ψηφοφορία ξεκίνησε στις 20:00 το βράδυ της Πέμπτης 31 Δεκεμβρίου και θα κρατήσει ακριβως 100 ώρες (όσα και τα χρόνια της ελεύθερης Θράκης μας). Κατά συνέπεια η ψηφοφορία μένει ανοιχτή ακριβώς τέσσερις μέρες και τέσσερις ώρες, μέχρι και τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 4 Ιανουαρίου. Το επόμενο πρωί θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα με τον νικητή που θα προκριθεί στην επόμενη φάση της τελικής τετράδας. Σημειώνεται ότι γίνεται δεκτή μόνο μία ψήφος από κάθε ηλεκτρονική διεύθυνση.

Ψηφίστε λοιπόν! Σάκης Μουστακίδης ή Αγγελος Παυλακάκης;

[Total_Soft_Poll id=”16″]