Γ’ Εθνική: Επιστροφή στις προπονήσεις μετά τις 10 Γενάρη και επανέναρξη το νωρίτερο τον Φλεβάρη

Μετά τις 10 Ιανουαρίου θα ξεκαθαρίσει το τοπίο αναφορικά με την επανέναρξη των προπονήσεων αλλά και του πρωταθλήματος στην Γ’ Εθνική.

Αυτό ήταν το συμπέρασμα από την τηλεδιάσκεψη ανάμεσα στους εκπροσώπους των ποδοσφαιριστών της Γ’ Εθνικής, του προέδρου του ΠΣΑΠ Γιώργο Μπαντή, του μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ Παναγιώτη Διακοφώτη και τυν Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού Γιώργου Μαυρωτά.

Αρχικά ο Μαυρωτάς ξεκαθάρισε πως η ΓΓΑ έχει ξεκάθαρη πρόθεση να ολοκληρωθούν ΟΛΑ τα πρωταθλήματα και για αυτόν τον λόγο έχουν ήδη αρχίσει να σχεδιάζουν τον χάρτη της επανεκκίνησης.

Μέσα στο επόμενο διάστημα, η ΕΠΟ θα λάβει όλες τις απαραίτητες οδηγίες ώστε να συντάξει το πρωτόκολλο της επιστροφής του πρωταθλήματος, το οποίο θα αποσταλεί αργότερα στην Επιτροπή Λοιμωξιολόγων για το «πράσινο φώς» της επανέναρξης.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που προκύπτει φυσικά είναι το κόστος των τέστ και πως θα καλυφθεί, με τον Μαυρωτά να αναφέρει πως έχει ήδη κατατεθεί πρόταση, η οποία εξετάζεται από τα αρμόδια Υπουργεία για επιχορήγηση στα σωματεία, η οποία θα αφορά μονάχα το κόστος των εβδομαδιαίων τέστ.

Σε κάθε περίπτωση το τοπίο αναμένεται να ξεκαθαρίσει μετά τις 10 Ιανουαρίου ενώ προφανώς οδηγός για αυτές τις αποφάσεις θα είναι η πορεία της πανδημίας στην χώρα μας. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι προπονήσεις πριν τις 10 Γενάρη δεν πρόκειται να ξεκινήσουν. Και με δεδομένο ότι μετά την έναρξη των προπονήσεων θα χρειαστούν τουλάχιστον τρις εβδομάδες για να ξεκινήσουν αγώνες, γίνεται αντιληπτό ότι στην καλύτερη περίπτωση το πρωταθλημα της Γ’ Εθνικής θα ξεκινήσει Φλεβάρη.