Οι Θρακιώτες αθλητές του αιώνα QF2: Δεβετζή ή Μιχαλεντζάκης; Ψηφίστε τον κορυφαίο…

Συνεχίζονται οι «μάχες» των προημιτελικών του διαγωνισμού του ThrakiSportS για την ανάδειξη του κορυφαίου Θρακιώτη αθλητή στην ιστορία του ενός αιώνα ελεύθερης Θράκης – πρακτικά όλων των εποχών δηλαδή.

Στον πρώτο προημιτελικό που βρίσκεται σε εξέλιξη τίθενται αντιμέτωποι ο ξανθιώτης ποδοσφαιριστής Αντώνης Αντωνιάδης και ο εβρίτης ακοντιστής Κώστας Γκατσιούδης. Στον δεύτερο προημιτελικό αναμετρώνται η ολυμπιονίκης του τριπλούν Χρυσοπηγή Δεβετζή και ο παραολυμπιονίκης της κολύμβησης Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης, αμφότεροι με καταγωγή από τον Εβρο και τον Δήμο Αλεξανδρούπολης.

Η Χρυσοπηγή Δεβετζή αποτελεί το μοναδικό ολυμπιακό μετάλλιο της Θράκης χάρη στα απίθανα άλματά της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 στην Αθήνα, όταν αναδείχθηκε 2η. Τέσσερα χρόνια μετά η επονομαζόμενη ως «ιπτάμενη Θρακιώτισσα» ξανανέβηκε στο βάθρο στην διοργάνωση του Πεκίνου, αλλά αυτό το μετάλλλιο της αφαιρέθηκε σχεδόν μία δεκαετία μετά λόγω ντόπινγκ. Το ίδιο και το μετάλλιό της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανοιχτού του 2007 στην Οζάκα της Ιαπωνίας και το Παγκόσμιο Κλειστού του 2008 στη Βαλένθια. Παρόλα αυτά διατηρεί τα μετάλλια από το Παγκόσμιο Κλειστού της Βουδαπέστης το 2004 και από το Ευρωπαϊκό Ανοιχτού του 2006 στο Γκετεμποργκ. Επίσης διατηρεί από το 2004 το πανελλήνιο ρεκόρ.

Ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης πριν καν συμπληρώσει τα 18 του χρόνια αναδείχθηκε τον Σετέμβριο του 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο χρυσός παραολυμπιονίκης της κολύμβησης. Από τότε κάθε χρόνο απλά κερδίζει σε όποιον αγώνα λαμβάνει μέρος, είτε πρόκειται για εγχώριες διοργανώσεις είτε για πανευρωπαϊκά ή παγκόσμια πρωταθλήματα, βελτιώνοντας παράλληλα το δικό του παγκόσμιο ρεκόρ. Στο Τόκυο θα επιχειρήσει να υπερασπιστεί τον τίτλο του και ενδεχομένως να διακριθεί σε περισσότερα αγωνίσματα. Το σχετικά καινούριο κλειστό δημοτικό κολυμβητήριο Αλεξανδρούπολης φέρει το όνομά του. Είναι ίσως ο μικρότερος σε ηλικία κολυμβητής στον κόσμο στον οποίο έχει γίνει τέτοια τιμή.

Εσείς ποιος από τους δύο πιστεύετε ότι πρέπει να προκριθεί στην επόμενη φάση, αυτήν των ημιτελικών; Η ψηφοφορία ξεκίνησε στις 20:00 το βράδυ της Τετάρτης 30 Δεκεμβρίου και θα κρατήσει ακριβως 100 ώρες (όσα και τα χρόνια της ελεύθερης Θράκης μας). Κατά συνέπεια η ψηφοφορία μένει ανοιχτή ακριβώς τέσσερις μέρες και τέσσερις ώρες, μέχρι και τα μεσάνυχτα της Κυριακής 3 Ιανουαρίου. Το επόμενο πρωί θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα με τον νικητή που θα προκριθεί στην επόμενη φάση της τελικής τετράδας να αντιμετωπίζει τον νικητή του εν εξελίξει ζευγαριού Αντωνιάδης vs Γκατσιούδης. Σημειώνεται ότι γίνεται δεκτή μόνο μία ψήφος από κάθε ηλεκτρονική διεύθυνση.

Ψηφίστε λοιπόν! Πηγή Δεβετζή ή Δήμος Μιχαλεντζάκης;

[Total_Soft_Poll id=”15″]