Γ’ Εθνική: Ενδιαφέρον Ηρακλή να αγοράσει γήπεδο 25ετίας που «εγκαινίασε» ο… Ορέστης Ορεστιάδας

Πρόκειται για τον τελευταίο πρόεδρο των Λύκων, στενό συνεργάτη του αείμνηστου Κώστα Ηλιάδη (ιδρυτή και ισχυρού άνδρα της ομάδας του Καλοχωρίου) για 14 χρόνια και έναν παράγοντα με διαχρονική προσφορά στους «πρασινόμαυρους».

Ο λόγος για τον Δημήτρη Δεβρίκη που μίλησε στον soccerpractor για το θέμα που προέκυψε με την ενδεχόμενη αγορά του γηπέδου των Λύκων από τον Θόδωρο Δρακόπουλο, για τον ποδοσφαιρικό Ηρακλή: «Να ξεκαθαρίσουμε ότι το γήπεδο πλέον δεν ανήκει στους Λύκους, δεν έχει καμία σχέση ως ιδιοκτησία με την οικογένεια Ηλιάδη. Ανήκει στην πτωχευτική εταιρεία που έκανε την εκκαθάριση της εταιρείας ΗΛΤΕΞ, αρμόδιος είναι ο εκκαθαριστής. Ο Ηρακλής εκεί πρέπει να απευθυνθεί, αλλά σίγουρα υπάρχουν και δυσκολίες στο εγχείρημα, από αρκετές πλευρές. Η παραδοσιακή έδρα του Ηρακλή είναι το Καυτανζόγλειο, εκεί έμαθε και συνήθισε ο κόσμος, δεν είναι τόσο απλό μια τέτοια στροφή. Κάθε εβδομάδα γίνεται πλειστηριασμός, σε σχετικά χαμηλό τίμημα. Η τράπεζα το πήρε για ένα… κομμάτι ψωμί. Με την πτώχευση της ΗΛΤΕΞ έγινε κατάσχεση, πήγαμε στη Γενική Τράπεζα. Τους είπαμε ότι ακόμα είχαμε συμβόλαιο. Δεν γνώριζαν καν ότι είναι γήπεδο, το πήρανε για χωράφι, τελείως υποτιμημένο σε αντικειμενική αξία. Πλέον, είναι θέμα πλειστηριασμού για να το πάρει ο Ηρακλής. Βεβαίως, είναι 20 στρέμματα ο χώρος. Ο Θόδωρος Δρακόπουλος το έψαξε, αλλά λόγω κορωνοϊού σταμάτησαν οι πλειστηριασμοί. Ο Ηρακλής εκτός από το τίμημα αγοράς του, μέσω πλειστηριασμού από την πτωχευτική εταιρεία, θα χρειαστεί φυσικά μια μεγάλη ανακατασκευή. Θέλει διαδικασία, χρόνο και χρήμα για επιδιορθώσεις και βελτιώσεις».

Για να συνεχίσει ο Δημήτρης Δεβρίκης: «Η τράπεζα το πήρε για περίπου 500-600 χιλιάδες ευρώ, αλλά δε ξέρω πόσο μπορεί να κοστίσει στον Ηρακλή. Είναι γήπεδο που έμεινε έτσι για 15 χρόνια, παρατημένο. Μπήκαν κλέφτες, έγινε λεηλασία, εκλάπησαν καλώδια.  Φυσικά, υπάρχει μια βάση, κάποιες στάνταρ υποδομές με σάουνα, γυμναστήριο, ενώ μπορούν να προστεθούν έξτρα κερκίδες και υπάρχει πρόβλεψη για ξενώνες. Αφού το θέλει για κεντρική έδρα ο Ηρακλής, μπορεί να μεγαλώσει τη χωρητικότητα. Ήταν μια μεγάλη επένδυση, με πολυτελείς χώρους. Τα 2.500 καθίσματα και οι δυο σκεπαστές κερκίδες ήταν τότε η κατάσταση, αλλά έχει χώρο πίσω από τη μια εστία για μια κερκίδα ακόμα, περίπου 5.000 θεατών, αν έμπαινε στο σχέδιο. Αν υπάρχει σοβαρό ενδιαφέρον, υπάρχουν και άλλες εγκαταστάσεις προς αξιοποίηση. Μπορεί να γίνει ένα τεράστιο αθλητικό κέντρο».

Για να καταλήξει ο άλλοτε παράγοντας των Λύκων: «Το 1996 ο Κώστας Ηλιάδης είχε δώσει για να πάρει το οικόπεδο και να χτίσει περίπου 1 δις δραχμές, σημερινά σχεδόν 3 εκατομμύρια ευρώ. Εγκαινιάστηκε σε ματς με την Ορεστιάδα, όταν ανεβήκαμε από τη Δ΄ Εθνική στη Γ΄. Η ομάδα έπαιξε στη Β΄ Εθνική το 1998-1999, τότε ήταν και παίκτης των Λύκων ο σημερινός προπονητής του Ηρακλή, Σπύρος Μπαξεβάνος. Το 2005 ήρθε η διάλυση των Λύκων, με την πτώση από τη Γ΄ Εθνική και ακολούθως τη συγχώνευση με την Επανομή, ενώ το 2009 έφυγε από τη ζωή ο δημιουργός της ομάδας, Κώστας Ηλιάδης. Να τονίσουμε ότι το γήπεδο είχε εξασφαλίσει το 2003 και σημαία προπονητηρίου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, από την επιτροπή του Πατρίκ Κομνηνού, ο οποίος είδε τους χώρους όταν παίξαμε Κύπελλο με την ΑΕΚ. Είχε κάνει επαφή και με τον Κώστα Ηλιάδη, ήταν τέλειο γήπεδο, κατεβήκαμε και Αθήνα και πήραμε σημαία από την κα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη. Ένα χρόνο πριν τους Ολυμπιακούς περίπου, αλλά τελικά δεν αξιοποιήθηκε, έμεινε ως αναπληρωματικό στα έργα, παρότι μέχρι την τελευταία στιγμή θεωρούνταν Ολυμπιακό προπονητήριο».