Επίσημη ανακοίνωση του Mega για τον νικητή στο χριστουγεννιάτικο σόου της Νατάσσας Θεοδωρίδου

Σάλος έχει προκληθεί το τελευταίο 24ωρο από το ζήτημα που προέκυψε με τον μεγάλο νικητή του σόου του Mega την παραμονή των Χριστουγέννων με την Νατάσσα Θεοδωρίδου, ένα θέμα που ανέδειξε και το ThrakiSportS.

Το τηλεοπτικό κανάλι με ανακοίνωσή του το βράδυ της Τετάρτης υποστηρίζει ότι είναι συκοφαντικά τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για «στημένο διαγωνισμό» (υπάρχει σχετικό πρωτοσέλιδο σε εφημεριδα) και προαναγγέλει προσφυγή στην δικαιοσύνη.

Σε σχέση με τον νικητή, το Mega επισημαίνει ότι δεν είναι διευθυντικό στέλεχος στην Βιαμάρ των Πανόπουλου και Συγγελίδη (όπως εφανιζόταν να δηλώνει ο ίδιος στο επαγγελματικό του προφίλ στο LinkedIn που ανήρτησαν χρήστες του διαδικτύου στις καταγγελίες τους και το οποίο στην συνέχεια φέρεται να κατέβασε ρίχνοντας λάδι στην φωτιά και τροφή για ακόμα πιο πολλά σενάρια στα social media) αλλά απλός υπάλληλος στην εταιρεία Viamar II.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην συγκεκριμένη εταιρεία, όπως προκύπτει από μια πρώτη αναζήτηση στο διαδίκτυο έχει σχέση μόνον η πλευρά του Χρήστου Πανόπουλου και μελών της οικογένειάς του, όχι όμως και αυτή του Πολυχρόνη Συγγελίδη, που έχει ως γνωστόν εκτός από συνέταιρος του Πανόπουλου στην Βιαμάρ που είχε στην κατοχή της την Ξάνθη, είχε και την αντιπροσωπία της Citroen.

To Mega προσθέτει ότι η κλήρωση έγινε με διαφάνεια παρουσία συμβολαιογράφου και παραθέτει αναλυτικά τα περιστατικά, εξηγώντας ότι προφανώς ο συγκεκριμένος τυχερός που ετύγχανε υπάλληλος στην Viamar II αλλά δήλωνε διευθυντικό στέλεχος στην Viamar ήταν απλά εξαιρετικά πολύ τυχερός, κερδίζοντας το αυτοκίνητο μεταξύ σχεδόν 200.000 συμμετεχόντων. Αναλυτικά η ανακοίνωση του Mega έχει ως εξής:

Η Αλτερ Εγκο πληροφορεί το κοινό και απαντά στα συκοφαντικά δημοσιεύματα

Με αφορμή συγκεκριμένα, ψευδή δημοσιεύματα, σε συγκεκριμένο έντυπο και sites, η Αλτερ Εγκο οφείλει να πληροφορήσει το κοινό για τα ακριβή περιστατικά προκειμένου να μην δημιουργούνται εσφαλμένες εντυπώσεις και παραποιείται η πραγματικότητα.

Κατά τη διάρκεια μετάδοσης από το Mega του Χριστουγεννιάτικου τηλεοπτικού προγράμματος με τη Νατάσα Θεοδωρίδου, οι τηλεθεατές είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε διαγωνισμό με έπαθλο ένα αυτοκίνητο CITROEN C3 AIRCROSS προβαίνοντας, με το κινητό τους, σε σάρωση του QR Code που εμφανιζόταν στις οθόνες των δεκτών τους.

Οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προσδοκία αγγίζοντας τις 200.000.

Οι όροι του διαγωνισμού τηρήθηκαν απαρέγκλιτα και η διαδικασία ήταν απολύτως διάφανη.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από την Αλτερ Εγκο ΜΜΕ ΑΕ και οι όροι κατατέθηκαν νομίμως στη συμβολαιογράφο Ζωή Βενίτη και δημοσιοποιήθηκαν στο κοινό μέσω της ιστοσελίδας www.megatv.com.
  • Σύμφωνα με τους όρους αυτούς, κάθε συμμετέχων αντιστοιχούσε σε έναν ή περισσότερους αύξοντες αριθμούς, καθώς οι τηλεθεατές είχαν δικαίωμα μιας συμμετοχής σε καθεμιά από τις 8 φόρμες που οδηγούσαν τα ισάριθμα QR Codes με αποτέλεσμα να έχουν από ελάχιστο 1 έως μέγιστο 8 κλήρους/αριθμούς.
  • Κατά τη διαδικασία της κλήρωσης, η συμβολαιογράφος είχε στη διάθεσή της τον αριθμό των έγκυρων συμμετοχών δηλαδή τον αριθμό 196.671, καθώς και ένα αρχείο excel με τα email των συμμετεχόντων.
  • Η κλήρωση έγινε μέσω μηχανισμού γεννήτριας τυχαίου αριθμού (Random Number Generator) με χρήση της ιστοσελίδας random.org, που συνεργάζεται με την Google για την υλοποίηση αντίστοιχων διαδικασιών, όπου εισήχθησαν τα άκρα του αριθμητικού διαστήματος, δηλαδή από 1 έως και 196.671. Μετά την τυχαία παραγωγή των τριών αριθμών (1 νικητής και 2 αναπληρωματικοί) αναζητήθηκαν τα ονόματα των συμμετεχόντων, που αντιστοιχούσαν σε αυτούς από το αρχείο excel με τα πλήρη δεδομένα των συμμετεχόντων.
  • Έτσι, ολοκληρώθηκε η διαδικασία και αναδείχθηκε ο δικαιούχος του επάθλου.
  • Συντάχθηκε δε από τη συμβολαιογράφο και η σχετική πράξη παράστασης στην διαδικασία της κλήρωσης.
  • Ο διαγωνισμός ήταν πλήρως αδιάβλητος και διαφανής και ουδεμία παρέμβαση ήταν δυνατόν να υπάρξει από οιονδήποτε.

Στα συγκεκριμένα συκοφαντικά για το Μega δημοσιεύματα γίνεται λόγος για νόθευση της διαγωνιστικής διαδικασίας και για τον τυχερό, που υποτίθεται ότι ήταν διευθυντής στην εταιρεία, από την οποία αγόρασε η Αλτερ Εγκο το αυτοκίνητο (έπαθλο).

Επιβεβαιώθηκε, όμως, με σχετική επικοινωνία, ότι ο τυχερός είναι υπάλληλος και μόνον της εταιρείας με την επωνυμία VIAMAR II ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, η οποία δεν έχει καμία σχέση ούτε με την αντιπροσώπευση των αυτοκινήτων Citroen αλλά ούτε και με την εταιρεία AIGLON ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ, από την οποία η Αλτερ Εγκο αγόρασε το αυτοκίνητο – έπαθλο.

Η όποια προσπάθεια συκοφαντών με δημοσιεύματά τους να σπιλωθεί η φήμη του Μega και να προκληθούν εντυπώσεις που ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα, πέφτει στο κενό και θα καταλήξει στην Ελληνική Δικαιοσύνη.