«Δύσκολη και μακρινή η επιστροφή στις επιτυχίες μετά τον εμφύλιο» εκτιμά για τον Παναθηναϊκό ο συγγραφέας και απόφοιτος ΔΠΘ Μένιος Σακελλαρόπουλος

Κάθε άλλο παρά στρωμένος με ροδοπέταλα θα είναι ο δρόμος για την επιστροφή του Παναθηναϊκού στον δρόμο των επιτυχιών, εκτίμησε ο Μένιος Σακελλαρόπουλος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Παρατηρητής της Θράκης».

Ο Σακελλαρόπουλος είναι γνωστός αθλητικός συντάκτης με μακρά θητεία στο ρεπορτάζ των πράσινων. Υπήρξε φοιτητής στη Νομική Κομοτηνής και είχε επσιτρέψει στην πόλη των φοιτητικών του χρόνων πριν τέσσερα χρόνια για την παρουσίαση ενός βιβλίου του (είτε τότε μιλήσει και στο ThrakiSportS). Με την αφορμή της έκδοσης ενός ακόμα βιβλίου του, που δεν έχει καμία σχέση με τον αθλητισμό αλλά είναι και αυτό μυθιστόρημα, μίλησε αυτή τη φορά ξανά στον ΠτΘ αλλά δεν παρέλειψε να σχολιάσει και την κατάσταση στον Παναθηναϊκό μετά από σχετικό ερώτημα που δέχτηκε.

«Ήμουν στο ρεπορτάζ σχεδόν 35 χρόνια, εάν εξαιρέσουμε τα τελευταία χρόνια που δεν είμαι πια ρεπόρτερ αλλά έχω άλλο ρόλο, βρέθηκα σε περισσότερα από 400 παιχνίδια και ακολουθούσα τον Παναθηναϊκό εκτός έδρας στην Ευρώπη για δεκαετίες. Ήμουν μπροστά στις μεγαλύτερες ποδοσφαιρικές επιτυχίες, από τα ημιτελικά του κυπέλλου Πρωταθλητριών επί Γκμοχ το 1985, σε προημιτελικά του κυπέλλου Ουέφα και τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ με τον Άγιαξ το 1996. Όντως η επαγγελματική μου ζωή είναι συνυφασμένη με τα ιστορικά παιχνίδια του Παναθηναϊκού.
Η ζωή κάνει κύκλους, προχωράει. Κύκλοι ανοίγουν και κλείνουν. Αυτοκρατορίες παύουν να υπάρχουν αρκεί όμως να μην έχουν την κατάληξη των Ίνκας. Δεν μπορώ να σπείρω ελπίδες που δεν υπάρχουν και φοβάμαι πως θα αργήσει να ορθοποδήσει η ομάδα.
Πάντα στην ελληνική ιστορία, είτε μεμονωμένη είτε καθ’ ολοκληρίαν υπήρχαν αυτοί οι «εμφύλιοι». Ο Παναθηναϊκός έζησε έναν μεγάλο εμφύλιο τα τελευταία χρόνια, δεν ορθοπόδησε και βρέθηκε στη σκιά της ιστορίας, περιφερόμενος ως «κομπάρσος». Αυτό πονάει τον κόσμο που αγαπάει την ομάδα αυτή, το να βλέπεις μία άλλοτε δύναμη να περιφέρεται σαν σκιά. Πρέπει να κυλήσει νερό πολύ στον μύλο για να σηκώσει ξανά κεφάλι. Το βλέπω δύσκολο και μακρινό».

O Σακελλαρόπουλος βρέθηκε τον Νοέμβριο του 2016 στην Κομοτηνή όταν και παρουσίασε στο κοινό του το βιβλίο «13 κεριά στο σκοτάδι», ένα βιβλίο κατάθεση ψυχής και δύναμης. Για το τελευταίο του συγγραφικό εγχείρημα με τίτλο «Τα 16 γράμματα» ο γνωστός αθλητικογράφος και συγγραφέας μίλησε στην εκπομπή «Με το Ν και με το Β» του Ράδιο Παρατηρητής, περιγράφοντας την εσωτερική του ανάγκη να εξωτερικεύσει αληθινές ιστορίες, οι οποίες θα είχαν χαθεί στην λήθη της ιστορίας εφόσον δεν βρισκόταν ο ίδιος να τα βάλει σε μία σειρά και να τα παρουσιάσει στο κοινό, όπως ακριβώς έγινε στο «Πικρό Γάλα» αλλά και στο τελευταίο του βιβλίο. Ιστορίες βγαλμένες από την ζωή που κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη και παράλληλα τον βάζουν σε διαδικασία να αναθεωρήσει για πολλές σκέψεις που είχε στο μυαλό του ως δεδομένες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΤΕΥΞΗ ΠΟΥ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕ Ο ΜΕΝΙΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟΝ «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ» ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ