Την πειθαρχική δίωξη του δικαστή της ΠΑΕ Ποντίων ζήτησε η αρεοπαγίτης νυν πρόεδρος του Διαιτητικού

Την πειθαρχική δίωξη του εφέτη και πρώην προέδρου της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ Δημήτρη Σκουτέρη, ζήτησε η αρεοπαγίτης Διονυσία Μπιτζούνη, όπως αποκάλυψε η “Δίκη στο Open”.

Η ανώτατη δικαστής, η οποία είναι και πρόεδρος του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ, καθώς επίσης και πρόεδρος του Πειθαρχικού Δικαστηρίου, μετά από επισταμένη και εξονυχιστική έρευνα, που διενήργησε σε βάρος του πρώην αθλητικού δικαστή, ζήτησε σύμφωνα με την εκπομπή του Κυριάκου Θωμαΐδη την πειθαρχική δίωξη εναντίον του, για προσβολή του κύρους της Δικαιοσύνης.

Η πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση σε βάρος του πρώην αθλητικού δικαστή είχε ξεκινήσει, με εντολή της αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου επί τιμή και τότε Γενικής Επιθεωρήτριας Δικαστηρίων Χρυσούλας Παρασκευά. Μάλιστα η Μπιτζούνη, τον Ιούνιο 2018, είχε κάνει έφοδο στα γραφεία της ΕΠΟ και έλαβε όλα τα αντίγραφα των πειθαρχικών αποφάσεων του Σκουτέρη, ενώ είχε πάρει κατάθεση και από τη γραμματέα της Επιτροπής Εφέσεων.

«Το εξαιρετικά τεκμηριωμένο πόρισμα της κας Μπιτζούνη, βρίσκεται στα χέρια του Προέδρου της Επιθεώρησης του Αρείου Πάγου, Αντιπροέδρου Γιώργου Χοϊμέ, ο οποίος θα αποφασίσει, για τη συνέχεια», αναφέρει το ρεπορτάζ της τηλεοπτικής εκπομπής.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σκουτέρης έμεινε ευρύτερα γνωστός για την απόφαση που επέτρεψε να διεξαχθεί με θεατές ο περίφημος αγωνας ΠΑΟΚ-ΑΕΚ που δεν τελείωσε ποτέ και εν τέλει έκρινε τον τίτλο εκείνης της χρονιάς υπέρ της ΑΕΚ, αλλά στους Θρακιώτες είναι περισσότερο γνωστός ως ο δικαστής της Εφέσεων στην υπόθεση της ΠΑΕ Ποντίων που απέρριψε τις προσφυγές της και εν τέλει οδήγησε στη διάλυση του σωματείου (φωτο αρχειου του προέδρου της Μιχάλη Κακουλίδη από εκείνες τις συνεδριάσεις).

Από την άλλη πλευρά, η Μπιτζούνη έγινε γνωστή στους Θρακιώτες από την καλοκαιρινή συνεδρίαση για το αν θα διεξαχθεί ή όχι το μπαράζ της ΠΑΕ Ξάνθη με την ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης, που εν τέλι αποφασίστηκε κόντρα στην θέληση και των δύο ομάδων, να διεξαχθεί κανονικά με τα ποτέλεσμα τον υποβιβασμό της θρακιώτικης ομάδας μετά από τρεις δεκαετίες. Η Μπιτζούνη μαζί με τους άλλους αρεοπαγίτες κατήγγειλαν μάλιστα την διαρροή της απόφασης πριν ακόμα καθαρογραφεί στα μέσα ενημέρωσης, προφανώς από άλλα μέλη του Διαιτητικού Δικαστηρίου, με την σχετική έρευνα να βρίσκεται σε εξέλιξη.