Οι Θρακιώτες αθλητές του αιώνα QF1: Αντωνιάδης ή Γκατσιούδης; Ψηφίστε τον κορυφαίο…

Μετά από 16 ημέρες όπου αναζητήθηκαν οι υποψηφιότητες και επιλέχθηκαν οι κορυφαίοι 16 θρακιώτες αθλητές του ενός αιώνα ελεύθερης Θράκης – πρακτικά όλων των εποχών δηλαδή, αλλά και τους οκτώ νοκ άουτ αγώνες της δεύτερης φάσης, πλέον ξεκινούν οι προημιτελικοί και ο λόγος περνάει καθαρά στους αναγνώστες.

Μετά τις πρώτες προκρίσεις και πάντα με βάση την αλφαβητική σειρά έχουν σχηματιστεί πλέον τέσσερα ζευγάρια και εσείς καλείστε να ψηφίσετε σε κάθε ζευγάρι ποιος από τους δύο υποψήφιους θα προκριθεί στην επόμενη (ημιτελική) φάση και ποιος θα αποκλειστεί σε αυτό το σημείο. Και η ίδια διαδικασία θα ακολουθηθεί μέχρι και να αναδειχθουν δύο υποψήφιοι και να κληθούμε να ψηφίσουμε όλοι μαζί στον μεγάλο τελικό για την ανάδειξη του κορυφαίου των κορυφαίων.

Στον πρώτο προημιτελικό έχουμε ως υποψηφίους τον ποδοσφαιριστή Αντώνη Αντωνιάδη (που απέκλεισε στην προηγούμενη φάση τον μπασκετμπολίστα Γιώργο Βαλαβανίδη) και τον ακοντιστή Κώστα Γκατσιούδη (που απέκλεισε στην προηγούμενη φάση τον βολεϊμπολίστα Μάριο Γκιούρδα).

Ο Αντώνης Αντωνιάδης γεννήθηκε στο Πετροχώρι Ξάνθης το 1946 και θεωρείται ένας από τους κορυφαίους Έλληνες γκολτζήδες όλων των εποχών. Πήρε το χρυσό παπούτσι με το ακατάρριπτο ρεκόρ των 39 γκολ την σεζόν 1971-1972 και αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στο Κύπελλο Πρωταθλητριών Ευρώπης την προηγούμενη χρονια που οδήγησε τον Παναθηναϊκό στον τελικό του Γουέμπλεϊ. Κατέκτησε τέσσερα πρωταθλήματα και δυο Κύπελλα, ενώ αναδείχθηκε πρωταθλητής κόσμου με την Εθνική Ενόπλων. Με την φανέλα του Παναθηναϊκού αναδείχθηκε πρώτος σκορερ πέντε φορές και άλλες δυο πιο πριν στη Β’ Εθνική ως παίκτης της Ασπίδας Ξάνθης και του ΑΟΞ. Μετά την ολοκλήρωση της καριέρας του διετέλεσε για πολλά χρόνια πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών.

Ο Κώστας Γκατσιούδης, το «λιοντάρι από το Διδυμότειχο», όπως τον είχε ονομάσει ο Τύπος της εποχής, έχει γενέθλια σήμερα καθώς γεννήθηκε στις 17 Δεκεμβρίου του 1973. Ανέβηκε στο βάθρο σε τρία σερί Παγκόσμια Πρωταθλήματα Στίβου (1997 στην Αθήνα, 1999 στην Σεβίλλη, 2001 στο Ετμοντον) αλλά ποτέ στο ψηλότερο σκαλί του. Έμεινε με το παράπονο ότι δεν κατέκτησε μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες (καλύτερη επίδοση η 6η θέση το 2000 στο Σίδνεϊ). Ηταν ο πρώτος λαμπαδηδρόμος το 2004 στην Αθήνα, αλλά λόγω ενός τραυματισμού δεν μπόρεσε να αγωνιστεί. Λόγω τραυματισμού άλλωστε τερματίστηκε πρόωρα και η καριέρα του. Το πανελλήνιο ρεκόρ του στα 91,69μ από το 2000 παραμένει ακόμα και σήμερα ακατάρριπτο ενώ αποτελεί την 6η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών παγκοσμίως στο αγώνισμα του ακοντισμού.

Εσείς ποιος από τους δύο πιστεύετε ότι πρέπει να προκριθεί στην επόμενη φάση, αυτήν των ημιτελικών; Η ψηφοφορία ξεκίνησε στις 20:00 το βράδυ της Τρίτης 29 Δεκεμβρίου και θα κρατήσει ακριβως 100 ώρες (όσα και τα χρόνια της ελεύθερης Θράκης μας). Κατά συνέπεια η ψηφοφορία μένει ανοιχτή ακριβώς τέσσερις μέρες και τέσσερις ώρες, μέχρι και τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 2 Ιανουαρίου. Το επόμενο πρωί θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα με τον νικητή που θα προκριθεί στην επόμενη φάση της τελικής τετράδας, ενώ στο μεταξύ θα έχει ξεκινήσει η ψηφοφορία και για επόμενες τρεις προημιτελικές «μονομαχίες». Σημειώνεται ότι γίνεται δεκτή μόνο μία ψήφος από κάθε ηλεκτρονική διεύθυνση.

Ψηφίστε λοιπόν! Αντώνης Αντωνιάδης ή Κώστας Γκατσιούδης;

[Total_Soft_Poll id=”14″]