«Όχι» της ΕΠΟ σε παράταση, αλλάζει η προκήρυξη της SL2 και μειώνεται ο αριθμός των αγώνων της Ξάνθης

Την απόφαση της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων περιμένει ακόμα και εντός της ημέρας (29/12) η Super League 2 στο αίτημα που έχει καταθέσει για έναρξη πρωταθλήματος.

Ανεξαρτήτως, όμως της ημερομηνίας σέντρας, με το αίτημα να αφορά αυτή να γίνει την προσεχή Κυριακή 3 Ιανουαρίου, η διοργανώτρια αρχλη του πρωταθλήματος διαπίστωσε την ανάγκη ο τρόπος διεξαγωγής να αλλάξει.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του FL News, σε τηλεδιάσκεψη που έγινε την Τρίτη (29/12) μεταξύ της ΕΠΟ, του προέδρου της Super League 1 Λεωνίδα Μπουτσικάρη και του προέδρου της SL2 Λεωνίδα Λεουτσάκου έγινε γνωστό ότι παράταση στο φινάλε της αγωνιστικής περιόδου δεν μπορεί να δοθεί πέραν τις 19ης Μαΐου λόγω του Euro.

Η Super League 2 είχε καταθέσει ήδη προσχέδιο έχοντας διαπιστώσει ότι πριν τις 10 Ιουνίου δεν μπορεί να ολοκληρώσει πρωτάθλημα 32 αγώνων, οπότε θα πρέπει να πάμε σε τροποποίηση προκήρυξης. Δηλαδή να μειωθούν οι αγώνες.

Μία από τις λύσεις που εξετάζονται είναι σεζόν 27 αγώνων, με πλέι οφ και πλέι άουτ ενός γύρου και συνεχόμενα ματς Τετάρτη – Κυριακή. Αλλη λύση είναι να παιχτεί ένας γύρος στην κανονική διάρκεια και όχι στα πλει οφ και πλέι άουτ που θα κρίνουν άνοδο και υποβιβασμό.

Ολα αυτά πλέον αναμένεται να συζητηθούν σε έκτακτο ΔΣ που θα προγραμματιστεί για την Τετάρτη (30/12) και στο οποίο θα λάβει προφανώς μερος και η Ξάνθη δια των Τάσου Γιαμουρίδη και Φάνη Ουζουνίδη.

Αναμεσα στα ζητήματα που καίνει τις ομάδες της κατηγορίας είναι τι μέλλει γενέσθαι με το τηλεοπτικό συμβόλαιο. Και αυτό γιατί γνωρίζουν ότι η αλλαγή στην προκήρυξη αναμένεται να διαφοροποιήσει την προσφορά της ΕΡΤ, αφού τα ματς θα είναι λιγότερα και πιθανόν λιγότερο εμπορικά εφόσον κοπουν τα πλέι οφ.