Έκκληση από τον Μάκη Γιατρά να βοηθηθούν παίκτες και προπονητές στις μικρότερες κατηγορίες

Ο προπονητής του Προμηθέα Πατρών Μάκης Γιατράς, μετά την ήττα στο τελευταίο παιχνίδι του 2020 που είχε την μορφή διαδικαστικού χαρακτήρα, απάντησε με αφορμή τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών με την αδιαφορία της Basket League προς τις χαμηλότερες κατηγορίες.

Ο Μάκης Γιατράς είναι ο πλέον κατάλληλος άνθρωπος να μιλήσει για την ανυπόφορη κατάσταση που επικρατεί, αφού καθοδήγησε σε όλες τις Εθνικές Κατηγορίες την ομάδα των Πατρών, αντιμετωπίζοντας μάλιστα τόσο την Ασπίδα Ξάνθης όσο και τον ΓΑΣ Κομοτηνή την σεζόν 2014-15.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Είμαι ένας προπονητής που προέρχομαι από τις χαμηλότερες κατηγορίες. Διαβάζω ότι οι προπονητές της Basket League πρέπει να πουν κάποια πράγματα για τους συναδέλφους τους στις άλλες κατηγορίες που δεν έχουν δουλειά. Επειδή εγώ θεωρώ τον εαυτό μου απλό προπονητή θα ήθελα να κάνω μια έκκληση. Υπάρχουν παιδιά, προπονητές και παίκτες, στις πιο μικρές κατηγορίες που μπορεί να μην έχουν να κάνουν γιορτές. Και πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος η κυβέρνηση να προσφέρει σε προπονητές και αθλητές ένα μικρό βοήθημα, ώστε να μπορέσουν κι αυτοί να ζήσουν και να κάνουν καλές γιορτές. Δεν θέλω να βγω μπροστά, αλλά επειδή έχω περάσει από όλες τις κατηγορίες ξέρω πόσο δύσκολα είναι. Πρέπει να πούμε μπράβο σε ανθρώπους που δίνουν λεφτά από το υστέρημά τους και τα δίνουν για να βοηθήσουν τις ομάδες. Ας κάνουμε ό,τι μπορούμε όλοι κι αν χρειαστεί να κάνουμε κάτι, μέσω του Σ.Ε.Π.Κ. ας μπορέσουμε να το κάνουμε γιατί και αυτοί οι άνθρωποι είναι εργαζόμενοι, κάποιοι δεν έχουν άλλες δουλειές κι ένα βοήθημα θα ήταν σημαντικό».