Είναι επίσημο: Τροποποιείται η προκήρυξη και μειώνονται οι αγώνες της Ξάνθης στην SL2

Είναι πλέον επίσημο. Το πρωτάθλημα της Super League 2 με την συμμετοχή και της Ξάνθης ΔΕΝ θα διεξαχθεί έτσι όπως είχε σχεδιαστεί, δηλαδή σε ένα σύνολο 32 αγωνιστικών (22 στην κανονική διάρκεια και 10 στα πλέι οφ).

Είναι ξεκάθαρο ότι απαιτείται να έχει λήξει η αγωνιστική περίοδος πριν το τρίτο δεκαήμερο του Μαΐου ώστε να μην υπαρχε δράση σε κανένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα όταν θα διεξαχθεί το Euro. Τι σημαίνει αυτο; Ότι ως τις 20 Μαΐου πρέπει να λήξει και η SL2.

Για να συμβεί αυτό, ακόμα και αν λαμβάναμε ως βάση το σχέδιο που παρουσίασε η SL2 στην ΕΠΟ με έναρξη στις 3 Ιανουαρίου, θα έπρεπε οι ομάδες να παίζουν Κυριακή-Τετάρτη διαρκώς και πάλι δεν θα προλάβαιναν, χώρια που πάντα υπάρχει κίνδυνος κάποιας αναβολής.

Ετσι η SL2 έβαλε επισήμως στο προσεχές έκτακτο ΔΣ της Τετάρτης θέμα τροποποίησης της προκήρυξης του πρωταθλήματος. Η πρώτη σκέψη είναι τα πλέι οφ να γίνουν σε έναν γύρο ώστε να εξοικονομηθούν πέντε αγωνιστικές αλλά τα πάντα είναι ανοιχτά.

Σε πρώτη φάση βέβαια πρέπει να ξεκαθαρίσει πότε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα αλλά όπως προκύπτει από την ημερήσια διαταξη του έκτακτου ΔΣ, ούτε αυτο είναι ξεκάθαρο. Σε κάθε περίπτωση για να αναδειχθεί πρωταθλητής στην SL2 θα χρειαστούν λιγότερες αγωνιστικές.

Και ως γνωστον λιγότερες αγωνιστικές είναι κάτι αρνητικό για τις θεωρητικά ισχυρές ομάδες, όπως η Ξάνθη, που θα έχουν μικρότερο διάστημα να καλύψουν τυχόν στραβοπατήματα. Οσο περισσότεροι οι αγώνες, τόσο μεγαλύτερο το περιθώριο να βγει πρωταθλητής η πραγματικά πιο άξια ομάδα…

Η ενημέρωση της Λίγκας, αναφέρει:

«Σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη 30/12/2020 και ώρα 14:00 θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της  Super League 2 – Football League μέσω τηλεδιάσκεψης, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
-Ενημέρωση σχετικά με τις τρέχουσες εξελίξεις για την έναρξη του πρωταθλήματος
-Τροποποίηση προκήρυξης
-Διάφορα Θέματα».