Βόμβες Λουτσέσκου: «Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ δεν με ήθελαν λόγω Ξάνθης, ο Σαββίδης μου επιτέθηκε μπροστά στους παίκτες μου»

Προπονητές, πρόεδροι, ποδοσφαιριστές της ρουμανικής λίγκας, αλλά και οι αναγνώστες και συντάκτες του ρουμανικού «ProSport», ανέδειξαν σε μια συγκεντρωτική ψηφοφορία τον Ραζβάν Λουτσέσκου ως τον κορυφαίο Ρουμάνο προπονητή του 2020.

Αφορμή ασφαλώς οι επιτυχίες του με την Αλ Χιλάλ. Μιλώντας στη διαδικτυακή εκπομπή «ProSport LIVE», ο πρώην τεχνικός του ΠΑΟΚ μίλησε ωστόσο και για την θητεία του στην Ελλάδα και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην σχέση του με τον Ιβάν Σαββίδη.

Μεταξύ άλλων, ο Λουτσέσκου μίλησε αρχικά για το ξεκίνημα της συνεργασίας του με τον ΠΑΟΚ: «Ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ με θεωρούσε μέλος της οικογένειας του. Μου έβαζε μεγάλη πίεση και μερικές φορές ήταν πολύ επιθετικός μπροστά σε όλους. Κάποιες στιγμές αυτό ήταν άδικο. Στο ξεκίνημα της εμπειρίας μου στον ΠΑΟΚ είχα πει ότι η κατάκτηση του πρωταθλήματος είναι όνειρο και όχι υποχρέωση.

Όπως έχω πει στην αρχή υπήρξαν έντονες αντιδράσεις. Είχα προβλήματα με τους οπαδούς που δεν με ήθελαν γιατί ερχόμουν από την Ξάνθη μια μικρότερη ομάδα. Και επειδή όταν έπαιζα απέναντι στον ΠΑΟΚ αντιμετώπιζα τα παιχνίδια ως ζωής ή θανάτου με θεωρούσαν εχθρό τους.

Το αφεντικό με κατσάδιασε σε μια συνάντηση κάτι που μου φάνηκε πολύ άδικο. Ωστόσο δεν αντέδρασα, δεν απάντησα, το μόνο που σκέφτηκα εκείνη την στιγμή ήταν ότι θα πρέπει να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Από τότε σκεφτόμουν με αυτό τον τρόπο. Με στήριξε όμως την πρώτη περίοδο όταν όλοι με προκαλούσαν».

Στη συνέχεια ο Ρουμάνος τεχνικός θυμήθηκε την ομιλία του Ιβάν Σαββίδη μετά από ένα άσχημο αποτέλεσμα με τον Απόλλωνα Σμύρνης: «Ο Ραζβάν είναι ο προπονητής μας και ο ηγέτης μας. Όλοι, συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού μου, είμαστε στη διάθεση του. Όποιος δεν ακολουθήσει αυτή την γραμμή θα εξαφανιστεί από την ομάδα. Ήταν ένα εξαιρετικό μήνυμα ισχύος», είπε ο Λουτσέσκου.

Ωστόσο στη συνέχεια ανέφερε: «Είχαμε κερδίσει ένα παιχνίδι εντός με 3-0, χρειαζόμασταν άλλη μια νίκη για να πάρουμε το πρωτάθλημα. Μας κατσάδιασε, ήταν πολύ εκνευρισμένος αλλά ήθελε έτσι να μας κρατήσει απόλυτα συγκεντρωμένους.

Μετά από μια ήττα στο Europa League, τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα. Μου επιτέθηκε μπροστά στους παίκτες μου και με κατηγόρησε ότι καταστρέφω συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές που δεν χρησιμοποίησα στην ενδεκάδα. Μίλησε μάλιστα συγκεκριμένα με ονόματα. Ήταν μια εντελώς δυσάρεστη κατάσταση και σκέφτηκα πως η καλύτερη επιλογή ήταν να φύγω. 

Την επόμενη ημέρα συγκέντρωσα τους παίκτες στους οποίους επιτέθηκε τους έκανα το τραπέζι και τους εξήγησα ποιος ήταν ο στόχος μας, ποιος είναι το αφεντικό μας και τι θέλει να κάνουμε. Και ο ίδιος μια ημέρα μετά κάλεσε τον γενικό αρχηγό και τον ρώτησε τι πρέπει να κάνει για να διορθώσει την κατάσταση».