H ψηφοφορία των ομάδων της Α1 Γυναικών «κρίνει» και την φετινή τύχη όλων των ομάδων της Θράκης

Το βράδυ της Κυριακής οι ομάδες της A1 Γυναικών πραγματοποίησαν την πρώτη κρίσιμη τηλεδιάσκεψη για την επανέναρξη του πρωταθλήματος καθώς από την ΓΓΑ έχει δοθεί το ok για επιστροφή στις προπονήσεις από πρώτη του μηνός.

Ωστόσο φαίνεται πψς η πρώτη συνάντηση των ομάδων δεν ήταν όπως αναμενόταν καθώς πριν λίγο καιρό οι ομάδες πίεζαν για την επανέναρξη αλλά καθώς αυτή αργούσε και οι περισσότερες ομάδες είχαν αγωνιστικές απώλειες, τα πράγματα άλλαξαν. Πλέον οι περισσότερες ομάδες προβληματίζονται για τις αγωνιστικές απώλειες ενώ υπάρχει και το εμπόδιο της ολοκλήρωσης του πρωταθλήματος μέχρι 17 Απριλίου καθώς υπάρχουν και τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να μπει παύλα στην σεζόν με απόφαση των ομάδων, δηλαδή να μην συνεχιστεί το πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών καθόλου. Το τι θα γίνει ωστόσο με την Α1 Γυναικών θα κρίνει και το τι θα γίνει με τις μικρότερες κατηγορίες, άρα και με την Α2 Γυναικών, όπου έχουμε και Θρακιώτικη παρουσία με τις Νίκη και Φοίνικα Αλεξανδρούπολης, καθώς αν δεν ξεκινήσει η μεγάλη κατηγορία πολύ πιθανόν ως σχεδόν σίγουρα ούτε οι μικρότερες να συνεχιστούν.

Δεν αποκλείεται μάλιστα μια απόφαση αναστολής στην Α1 Γυναικών με την σύμφωνη γνώμη αν όχι απαίτηση των ομάδων, θα έχει πιθανά αντίστοιχες επιπτώσεις και στα ανδρικά πρωταθλήματα της ΕΟΠΕ, δηλαδή στην Pre League και την Α2 Ανδρών όπου μετέχουν ΑΕ Κομοτηνής, Αθλος Ορεστιάδας, Εθνικός Αλεξανδρούπολης, Ερμογένης Ξάνθης και Εβρος Σουφλίου.

Επιπρόσθετα τίθεται και άλλο θέμα για τις μικρότερες κατηγορίες καθώς για να συνεχιστεί το πρωτάθλημα θα πρέπει να γίνουν και τα απαραίτητα τεστ για τον COVID19, τα οποία έχουν μεγάλο κόστος για τις ομάδες και οι οποίες από την διακοπή και μετά δεν έχουν καθόλου έσοδα. Και γίνεται αντιληπτό ότι αν έχουμε οριστική παύλα και αναστολή στην βιτρίνα, αποκλείεται να συνεχιστούν και τα τοπικά πρωταθλήματα της ΕΣΠΕΘΡ.

Συνεπώς τα πάντα πλέον κρέμονται σε μία κλωστή….