Γεγονός η πρώτη απόφαση της νέας Επιτροπής Εφέσεων με αθώωση του πρώην προέδρου της ΕΠΣ Καβάλας

Γεγονός είναι η πρώτη απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας με την νέα της σύνθεση, έπειτα από τις εκλογές του Οκτωβρίου και σχεδόν έξι μήνες απραξίας.

Η απόφαση δεν αφορά την πολύκροτη υπόθεση Ξάνθης-ΠΑΟΚ μετά την γνωστή καταγγελία του Ολυμπιακού αλλά τον πρώην πρόεδρο της ΕΠΣ Καβάλας Μπάμπη Ευσταθιάδη που είχε τιμωρηθεί με πρόστιμο 2.000 ευρώ από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣ Καβάλας για δυσμενείς κρίσεις σε βάρος της νυν διοίκησης του Μιχάλη Παπαδόπουλου, που τον διαδέχθηκε.

Το ποσό των 2.000 ευρώ ήταν βάση του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ το ανώτερο που μπορούσε να του επιβληθεί. Η τιμωρία αποφασίστηκε τον περασμένο Αύγουστο και αφορούσε όσα δημόσια είχε ισχυριστεί ο πρώην πρόεδρος στην Γενική Συνέλευση των σωματείων της ΕΠΣ Καβάλας. Ωστόσο η Ευσταθιάδης πήγε στο δευτεροβάθμιο όργανο που είναι η Επιτροπή Εφέσεων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και όπως αποδεικνύεται, δικαιώθηκε.

Η σχετική ανακοίνωση της ΕΠΟ για την ιστορική απόφαση της Εφέσεων αναφέρει τα εξής:

Δέχεται την υπ’ αριθμ. πρωτ. 15740/17.8.2020 έφεση του Χαράλαμπου Ευσταθιάδη του Ιορδάνη και εξαφανίζει την υπ’ αριθμ. πρωτ. 220/7-8-2020 απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής τηε ΕΠΣ Καβάλας ως προς το σκέλος της που αφορά τον εκκαλούντα, στον οποίο επέβαλε χρηματική ποινή δύο χιλιάδων (2.000) ευρώ για παράβαση του άρθρου 20Α’ του Π.Κ. Ε.Π.Ο., που αυτός φέρεται ότι τέλεσε στις 4/7/2020.