Ξανθιώτες παρακολούθησαν την διαδικτυακή συζήτηση της ΧΑΝΘ με τον Νίκο Ζήση

Έναν καταξιωμένο διεθνή καλαθοσφαιριστή με πάμπολλες ατομικές διακρίσεις στο ενεργητικό του, με 189 συμμετοχές και 1.455 πόντους στην Εθνική ομάδα, φιλοξένησε η Διεύθυνση Αθλητισμού της ΧΑΝΘ, από την οποία ξεκίνησε, σε μεγάλη διαδικτυακή συζήτηση που οργάνωσε το τμήμα μπάσκετ.

Μάλιστα όπως αναφέρει η ομάδα, περισσότερα από 200 άτομα από Ξάνθη, Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Καστοριά, Σέρρες, Φλώρινα, Πάτρα, Βόλο, Λουτράκι αλλά και Γερμανία και Σουηδία παρακολούθησαν την συζήτηση.

Στην πλούσια καριέρα του ο Νίκος Ζήσης έχει αγωνιστεί σε Χ.Α.Ν.Θ., ΑΕΚ, ΤΣΣΚΑ, Μπενετόν, Σιένα, Μπιλμπάο, Ούνικς, Φενερμπαχτσέ, Μπάμπεργκ, Μπανταλόνα. Με την Εθνική έχει συμμετάσχει δύο φορές σε Ολυμπιακούς Αγώνες (2004 και 2008) πέντε φορές σε Ευρωμπάσκετ (2005-2007-2009-2011-2013 και 2015) και τρεις σε Μουντομπάσκετ (2006-2010 και 2014).

Μερικές από τα πιο ενδιαφέρουσες δηλώσεις:

«Ο αθλητισμός είναι μια ωραία διέξοδος. Σου μαθαίνει την πειθαρχία ,την αποφασιστικότητα, την ανταγωνιστικότητα αλλά και τον σεβασμό στον αντίπαλο. Είναι σημαντικό όμως να μη ξεχνάτε τα μαθήματα και το σχολείο σας. Στην αρχή δεν πίστευα πως θα γίνω επαγγελματίας. Μέχρι και τις τελευταίες τάξεις του Λυκείου, όταν φάνηκε πως πράγματι θα προχωρήσω με το μπάσκετ, ήμουν καλός μαθητής, είχα πρόγραμμα στο διάβασμα και διέθετα σχεδόν όλο μου τον ελεύθερο χρόνο στο μπάσκετ. Το ίδιο συνιστώ να κάνετε κι εσείς».

Σε ερώτηση του σχετικά με τα στοιχεία που κατά τη γνώμη του οφείλει να έχει ένας αθλητής: «Εάν θα έκτιζα μια ομάδα, αυτό που θα κοιτούσα σε έναν παίκτη είναι ο χαρακτήρας, μετά το κίνητρο που έχει και σίγουρα και το ταλέντο. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις παιδιών με μεγάλο ταλέντο που χάθηκαν στην διαδρομή. Είναι σημαντικό το πώς θα διαχειριστείς στην ζωή σου τις δύσκολες στιγμές, τις αδικίες, τις ατυχίες… Εκεί παίζει ρόλο ο δυνατός χαρακτήρας. Έχω καταλήξει πως αυτός που αξίζει και το θέλει κάποια στιγμή στην ζωή του θα την βρει την άκρη, θα προχωρήσει».