Βαρύ πένθος στον Άρδα Καστανεών και την Αστυνομία Ορεστιάδας για τον ξαφνικό χαμό του Γιώργου Γκουτσίδη

«Δεν το χωράει ο νους, δεν βγαίνουν τα λόγια…
Καλόν παράδεισο να έχεις Γιώργο Γκουτσίδη.
Απο την οικογένεια του Μ.Α.Σ. Άρδα Καστανέων».

Με αυτό το μήνυμα και μαύρο φόντο, η ομάδα του Βορείου Έβρου αντιμετώπισε το σοκ που προκάλεσε η απώλεια ενός ξαφνικού επίλεκτου μέλους της. Ο λόγος για τον Γιώργο Γκουτσίδη, αστυνομικό στο επάγγελμα, ο οποίος βύθισε στο πένθος την δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων όλη την ευρύτερη περιοχή της Ορεστιάδας αφού “έφυγε” ξαφνικά μέσα στην Αστυνομική Διεύθυνση εν ώρα υπηρεσίας, πιθανόν από ανακοπή.

Ο εκλιπών ήταν μόλις 53 χρόνων (γεννηθείς το 1967) και αισθάνθηκε αδιαθεσία χάνοντας τις αισθήσεις του. Οι συνάδελφοί του προσπάθησαν να του προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες, κλήθηκε το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και διακομίσθηκε αμέσως στο Κέντρο Υγείας Ορεστιάδας, όπου οι γιατροί απλά διαπίστωσαν δυστυχώς τον θάνατο του.

Ο Γιώργος Γκουτσίδης έγινε ευρύτερα γνωστός κατά την πρόσφατη ελληνο-τουρκική κρίση στις Καστανιές, όταν στο «Σημείο Μηδέν» είχαν καταφτάσει δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο, με τον ίδιο να τους εξυπηρετεί και να είναι παράδειγμα άψογης συμπεριφοράς και συνεργασίας.

Η σορός του θα μεταφερθεί στην Αλεξανδρούπολη για νεκροψία-νεκροτομή, προκειμένου να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου. Ήταν παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών, ενός αγοριού και ενός κοριτσιού.

Στο άκουσμα της τραγικής είδησης πάγωσε η μικρή κοινωνία του χωριού των Καστανιών. Οι συνάδελφοί του είναι σοκαρισμένοι, αφού εντελώς ξαφνικά τον είδαν να χάνεται μπροστά τους χωρίς να μπορούν να του προσφέρουν καμιά βοήθεια.

Το ίδιο και οι παλιοί συμπαίκτες του στον Άρδα Καστανεών, όπου για πολλά χρόνια αγωνιζόταν ως τερματοφύλακας, συλλογο κοντά στον οποίο εξακολουθούσε να βρίσκεται και αφότου κρέμασε τα γάντια του, βοηθώντας τον παλιότερα και ως μέλος της διοίκησης.