Οι Θρακιώτες αθλητές του αιώνα: Η τελική οκτάδα και τα τέσσερα ζευγάρια των προημιτελικών

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, δεύτερης ημέρας των Χριστουγέννων, η δεύτερη φάση του διαγωνισμού για την ανάδειξη από το ThrakiSportS του Θρακιώτη αθλητή του αιώνα, με αφορμή την συμπλήρωση 100 ετών από την ενσωμάτωση της Θράκης στον εθνικό κορμό.

Στην πρώτη φάση, από την 1η ως τις 15 Δεκεμβρίου, οι αναγνώστες του ThrakiSportS είχαν την ευκαιρία να προτείνουν τους υποψηφίους τους. Εξ αυτών, επελέγη μια τελική 16άδα με βάση αντικειμενικά κριτήρια και ακολουθησε στην δεύτερη φάση η διαδικασία των «νοκ άουτ» μονομαχιών με βάση τα ζευγάρια που σχηματίστηκαν από την αλφαβητική τοποθέτηση των 16 αθλητών.

Στις πρώτες οκτώ ψηφοφορίες ολοκληρώθηκαν και ήδη προκρίθηκαν στην προημιτελική φάση κατά χρονική (αλλά και αλφαβητική) σειρά ο Αντώνης Αντωνιάδηςο Κώστας Γκατσιούδηςη Πηγή Δεβετζήο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης, ο Σάκης Μουστακίδηςο Άγγελος Παυλακάκης, ο Νίκος Σαμαράς και ο Βασίλης Τοροσίδης.

Από αυτούς τους οκτώ θα αναδειχθεί ο κορυφαίος αθλητής που ανέδειξε η Θράκη μας στον ένα αιώνα της παρουσίας της στον εθνικό κορμό της Ελλάδας. Πλέον στην τρίτη φάση, αυτήν των… προημιτελικών, προχωράμε στα τέσσερα νέα ζευγάρια που σχηματίζονται ανάμεσα στους νικητές της προηγούμενης, πάλι με βάση την αλφαβητική σειρά.

Οι μονομαχίες θα ξεκινήσουν την προσεχή Τρίτη 29 Δεκεμβρίου και κάθε μέρα θα παρουσιάζεται ένα ζευγάρι. Η ψηφοφορία σε αυτήν την φάση θα ξεκινά στις 20:00 το βράδυ και θα διαρκεί ακριβώς 100 ώρες, όσες και τα χρόνια της ελεύθερης Θράκης μας. Πρακτικά, η ψηφοφορία θα μένει ανοιχτή για τέσσερις γεμάτες μέρες, ως τα μεσάνυχτα του 4ου 24ωρου μετά την έναρξη της κάθε ψηφοφορίας.

Τα ζευγάρια της προημιτελικής φάσης είναι τα ακόλουθα:
QF1: Αντώνης Αντωνιάδης vs Κώστας Γκατσιούδης
QF2: Χρυσοπηγή Δεβετζή vs Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης
QF3: Σάκης Μουστακίδης vs Αγγελος Παυλακάκης
QF4: Νίκος Σαμαράς vs Βασίλης Τοροσίδης

Τα ζευγάρια της ημιτελικής φάσης θα είναι τα ακόλουθα:
SF1: Νικητής QF1 vs Νικητής QF2
SF2: Νικητής QF3 vs Νικητής QF4

Κατόπιν όλων αυτών, ο μεγάλος τελικός θα είναι ο εξής:
FINAL: Νικητής SF1 vs Νικητής SF2