ΕΠΣ Έβρου: Οι 23 ομάδες που δεν έλαβαν ευρώ από την ΓΓΑ και οι μόλις 12 που επιχορηγήθηκαν

Συνολικά 12 είναι οι ποδοσφαιρικές ομάδες που ανήκουν στην δύναμη της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Έβρου και επιχορηγήθηκαν απευθείας από το κράτος μέσα στον Δεκέμβριο.

Σύμφωνα με την επίσημη λίστα που δόθηκε στην δημοσιότητα, όλες έλαβαν από 2.500 ευρώ με εξαίρεση τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης που έλαβε 11.500 ευρώ καθώς καλλιεργεί περισσότερα αθλήματα.

Οι ομάδες που επιχορηγήθηκαν, συνεπώς που είχαν φροντίσει έστω να καταθέσουν αίτηση εγγραφής στο Μητρώο της ΓΓΑ ως τος 10 Δεκεμβρίου, είναι από την Γ’ Εθνική η Αλεξανδρούπολη FC και η ΑΕ Διδυμοτείχου, από την Α’ ΕΠΣ Εβρου ο ΑΟ Μαΐστρου, ο Εθνικός Αλςξανδρούπολης, ο Ιπποκράτης Αλεξανδρούπολης, η Θράκη Φερών και ο Ποντιακός Αλεξανδρούπολης (που λογίζεται και ως σωματείο της Γ’ Εθνικής Γυναικών) και από τον Βόρειο Όμιλο της Β’ ΕΠΣ Έβρου οι Ομόνοια Φυλακίου, Ακρίτας Ορμενίου, Ασπίδα Θουρίου, ΠΑΕ Ριζίων και Δόξα Στέρνας.

Βλέποντας κατά συνέπεια την λίστα των ενεργών ομάδων που έχουν δηλωθεί και μετέχουν στα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Έβρου, γίνεται αντιληπτό ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ενεργών σωματείων δεν έλαβαν ευρώ από το κράτος καθώς δεν δηλώθηκαν έγκαιρα στο Μητρώτο Αθλητικών Σωματείων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Σύμφωνα με τον νόμο, οι ομάδες αυτές πέρα από το ότι θα χάσουν τα χρήματα της κρατικής επιχορήγησης που έλαβαν οι υπόλοιπες, από το καλοκαίρι δεν θα μπορούν να χρησιμοποιούν εγκαταστάσεις που ανήκουν στο δημόσιο (όπως σε Δήμους) αλλά ενδεχομένως δεν θα μπορούν να ψηφίσουν στις εκλογές της ΕΠΣ και να λάβουν μέρος στα επόμενα πρωταθλήματα.

Αναλυτικά οι ομάδες που ΔΕΝ έλαβαν επιχορήγηση από την ΓΓΑ και κατά συνέπεια ΔΕΝ είχαν μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου καταθέσει αίτηση εγγραφής στο Μητρώο της ΓΓΑ ή αν είχαν καταθέσει, αυτή δεν είχε ακόμα ελεγχθεί έστω για το τυπικό θέμα της αθλητικής αναγνώρισης, είναι τα εξής:

Γ’ ΕΘΝΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ (1 ΑΠΟ ΤΙΣ 2)
Σουφλί 2016

Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΠΣ ΕΒΡΟΥ (8 ΑΠΟ ΤΙΣ 13)
Άρδας Καστανέων
Ορέστης Ορεστιάδας
Ατρόμητος Άβαντα
Ένωση Οινόης
Έβρος Σουφλίου
ΑΟ Νεοχωρίου
Ατρόμητος Ασπρονερίου
Ορφέας Σοφικού

ΒΟΡΕΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ Β’ ΕΠΣ ΕΒΡΟΥ (4 ΑΠΟ ΤΙΣ 9)
Ακρίτας Νέας Βύσσας
Δόξα Ορεστιάδας
Δόξα Ελληνοχωρίου
Ηρακλής Σαγήνης

ΝΟΤΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ Β’ ΕΠΣ ΕΒΡΟΥ (10 ΑΠΟ ΤΙΣ 10)
Ακρίτας Δαδιάς
Νίκη Απαλού
ΑΟ Καππαδοκών
ΑΟ Αρίστεινου
ΑΟ Μάκρης
Αθλητική Ένωση Κορνοφωλιάς Λυκόφης
ΑΟ Δορίσκου
ΑΕ Νέας Χηλής
Φουρτούνα Αλεξανδρούπολης
Νίκη Άνθειας 1959