Επιβεβαιώνει ο βουλγαρικός Τύπος την μεταγραφή του Μίλος Πέτροβιτς στην Ξάνθη παρά το τριετές συμβόλαιο

Σειρά βουλγαρικών δημοσιευμάτων νωρίτερα στον μήνα ουσιαστικα επιβεβαιώνει την έλευση του Μίλος Πέτροβιτς στην ομάδα της Ξάνθης.

Ηδη από τις 14 Δεκεμβρίου η ιστοσελίδα sportal έγραφε οτι η ομάδα της Ξάνθης έκανε νέα βελτιωμένη πρόταση στον Πέτροβιτς και παρόλο που αυτός είναι από τους σταθερούς παίκτες της Λοκομοτίβ Πλόβντιβ, έχοντας υπογράψει μόλις το περασμένο καλοκαίρι τριετές συμβόλαιο μαζί του, ο ιδιοκτήτης Κρίστο Κρουσάρσκι υποσχέθηκε να μην τον σταματήσει εάν λάβει ο ίδιος καλύτερη προσφορά. Αυτήν την καλύτερη προσφορά φαίνεται ότι την έκανε η Ξάνθη προσφέροντας υψηλότερο μισθό στον κεντρικό αμυντικό, ο οποίος μπορεί επίσης να παίξει και ως υποστηρικτικός μέσος. «Είναι πολύ πιθανό ότι θα φύγει για την Ελλάδα τον Ιανουάριο, όπως έκανε ο Κροάτης αριστερός μέσος Γιοσεφ Τομάσεβιτς νωρίτερα στη σεζόν, ο οποίος παίζει ήδη επιτυχώς στην Super League με τον Ατρόμητο, αφού συνέβαλε σοβαρά στην επιτυχία του Lokomotiv τις τελευταίες δύο σεζόν», επισημαίνει η ιστοσελίδα. Το δημοσίευμα προσθέτει ότι οι άνθρωποι της Λοκομοτίβ Πλόβντιβ θα προσπαθήσουν να πείσουν τον Σέρβο να παραμείνει στην ομάδα με το επιχείρημα ότι το ενδιαφέρον για αυτόν θα είναι ακόμα μεγαλύτερο το καλοκαίρι, άρα και οι όποιες απολαβές του προταθούν.

Λίγες μέρες μετά, στις 22 Δεκεμβρίου η ιστοσελίδα novini247.com ανέφερε ότι «ο Μίλος Πετρόβιτς έχει ήδη φύγει για την Ελληνική Ξάνθη και ο Ντίνις Αλμίδα μπορεί να πουληθεί» εξηγώντας πλέον ότι η ομάδα της Φιλιππούπολης μένει μόλις με τρεις αμυντικούς: τον Λούκα Μαζέρο, τον Ντέιβιντ Μαλεμπάνα, που έχασε σχεδόν ολόκληρο το φθινόπωρο λόγω τραυματισμού και μία από τις τελευταίες προσθήκες, τον Κρίστιαν Γκόμι. «Αν ο προπονητής θέλει να συνεχίσει να χρησιμοποιεί τρεις αμυντικούς πίσω, τότε με οποιοδήποτε κόστος θα πρέπει ένας άλλος αμυντικός να έρθει στην ομάδα καθώς οι τρεις προαναφερθέντες θα μείνουν χωρίς εναλλακτική λύση», αναφέρει το δημοσίευμα. Προσθέτει ότι «ο νεαρός προπονητής δεν ήθελε να αλλάξει το σύστημα παιχνιδιού, αλλά εάν η ομάδα δεν ενισχυθεί, ειδικά στην άμυνα, θα είναι απαραίτητο». Και καταλήγει ότι ο κόουτς Τουντσεφ και ο αθλητικός διευθυντής Γκεοργκι Ιβανοφ Γκονζο έχουν σηκώσει μανίνια, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ειδικά αποτελέσματα και «ο λόγος είναι οι μικροί μισθοί που ο ιδιοκτήτης Χρίστο Κρουσάρσκι είναι πρόθυμος να δώσει στις πιθανές νέες προσθήκες, γεγονός που καθυστερεί την όποια επιλογή και λόγω των περιορισμένων πόρων ανησυχεί πολύ το αθλητικό και τεχνικό προσωπικό».

Ως δεδομένη παρουσιάζει την αποχώρηση του Πέτροβτς για την Ξάνθη και η ιστοσελίδα https://gong.bg δείχνοντας εικόνα… διάλυσης στην ομάδα της Φιλιππούπολης. «Η Λοκομοτόβ Πλόβντιβ θα προσπαθήσει να απελευθερώσει δύο ακόμη παίκτες που έφερε ο Μπρούνο Ακράποβιτς. Αυτοί είναι οι Κένυα Μουσλίμοβιτς και Φιλίπ Μιχαλέβιτς, οι οποίοι περισσεύουν στην ομάδα και μέχρι στιγμής δεν εμπίπτουν στα σχέδια του προπονητή Αλεξάντερ Τουντσέφ. Ο ιδιοκτήτης Κρίστο Κρουσάρσκι είναι απρόθυμος να πληρώσει τους μισθούς τους περισσότερο και προσπαθεί να τερματίσει τις συμβάσεις του με αμοιβαία συναίνεση. Οι ασπρόμαυροι έχασαν πρόσφατα τον μέσο Πουλιέσε, που ήταν στην ίδια κατηγορία με τους Μουσλίμοβιτς και Μιχαλιτς ενώ ο Μίλος Πετρόβιτς μετακόμισε στην Ξάνθη», αναφέρει το δημοσίευμα, που περνά μάλλον ξερά και ως δεδομένη την είδηση της μετακόμισης του Σέρβου παίκτη στην ομάδα της Θράκης.