Φέρνει ο ΑΟΞ με 3 μήνες καθυστέρηση τον Σέρβο χαφ Μίλος Πέτροβιτς που ζόρισε το καλοκαίρι τον Μουρίνιο

Ακούστηκε πρώτη φορά (από άλλα μέσα ενημέρωσης) τον Σεπτέμβριο αλλά δεν ήρθε ποτέ στην Ξάνθη. Με την έλευση ωστόσο του 2021 ο Μίλος Πέτροβιτς αναμένεται να προστεθεί στο ρόστερ της ΠΑΕ Ξάνθη, ενισχύοντάς το.

Ο λόγος για 30χρονο Σέρβο που μπορεί, σύμφωνα με τις πληροφορίες από την γειτονική Βουλγαρία όπου αγωνίζεται την τελευταία διετία, να αγωνιστεί εξίσου καλά τόσο ως στόπερ όσο και ως δεξί μπακ αλλά και ως αμυντικό χαφ.

Ο Πέτροβιτς είχε διεκδικηθεί από τον Σεπτέμβριο, είχε διαρρεύσει από το σύστημα της ΠΑΕ Ξάνθη το όνομά του σε επιλεγμένα μέσα ενημέρωσης αλλά δεν ήρθε ποτέ στην ομάδα της Θράκης, καθώς η Λοκομοτίβ Πλόβντιβ δεν τον άφησε δεδομένων των ευρωπαϊκών της υποχρεώσεων.

Μάλιστα, ο Πέτροβιτς αγωνίστηκε και στην αναμέτρηση της ομάδας της Φιλιππούπολης με την Τότεναμ για το Europa League, βάζοντας δύσκολα σε εκείνη του Μουρίνιο αφού οι Βρετανοί είχαν κερδίσει με ανατροπή με σκορ 2-1 στο φινάλε της αναμέτρησης.

Γεννημένος στις 5 Μαΐου του 1990 στο Νις της Σερβίας, ο Πέτροβιτς  μεγάλωσε και ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά στην ομάδα της γενέτειράς του Ραντνίσκι. Μόλις το 2018 έφυγε για πρώτη φορά από εκεί αλλά και γενικά από την χώρα και μετακόμισε στην Λοκομοτίβ Πλόβντιβ.

Ως παίκτης της ομάδας της Φιλιππούπολης έχει κατακτήσει το Κύπελλο Βουλγαρίας, ενώ πέρυσι βοήθησε την ομάδα να διεκδικήσει τον τίτλο και τελικά να τερματίσει στην 2η θέση, στην οποία βρίσκεται και την τρέχουσα σεζόν. Παράλληλα όμως, όλα αυτά τα χρόνια την βοηθά να εξασφαλίσει ευρωπαϊκή έξοδο και καταγράφει συμμετοχές στην Ευρώπη. Η περίπτωσή του θεωρείται πλέον «κλεισμένη» (σε αντίθεση με τον Σεπτέμβριο) και αναμένεται να προστεθεί με την έλευση του 2021 στο ρόστερ της Ξάνθης.