Αποκαλύψεις για το πώς ο Ντέμης εμπνεύστηκε το «Μόνη ξανά δεν θα σ’ αφήσω» ως ύμνο της ΑΕΚ

Το «Μόνη ξανά δεν θα σε αφήσω», το τραγούδι του Νίκου Ζιώγαλα που βγήκε κάπου στις αρχές των 00s, συνδέθηκε με την ΑΕΚ περίπου όσο ο ίδιος ο ύμνος της και ο δημιουργός του αποκάλυψε την ιστορία του και το τηλέφωνο του Ντέμη Νικολαΐδη.

Μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ «Μουσικό Κουτί», ο Ζιώγαλας τόνισε πώς το τραγούδι το είχε γράψει για εντελώς άλλο λόγο για να γίνει τελικά σήμα κατατεθέν της Ένωσης. Μάλιστα τόνισε ότι δεν ήταν καν φίλαθλος ή οπαδός των κιτρινόμαυρων.

Σύμφωνα με τον Ζιώγαλα, όλα ξεκίνησαν όταν τον πήρε τηλέφωνο ο Ντέμης Νικολαΐδης, ο οποίος μόλις είχε αναλάβει την διοίκηση της ΑΕΚ σε μια πολύ δύσκολη περίοδο και ήθελε ένα τραγούδι με στίχους που να μπορούν να συσπειρώνουν τον κόσμο της ομάδας.

«Είναι ένα τραγούδι που γράφτηκε για έναν πολύ προσωπικό λόγο. Έχασα ένα πολύ αγαπημένο άτομο της οικογένειας και το τραγούδι δεν το έγραψα αμέσως, το έγραψα μετά από χρόνια όταν πλέον αισθάνθηκα ότι τον αποχαιρετούσα. Εκεί που περπατούσα στην Αγία Παρασκευή, χτυπάει το τηλέφωνο και ακούω μια φωνή να λέει: είμαι ο Ντέμης Νικολαΐδης», ανέφερε ο Νίκος Ζιώγαλας.

Για να συνεχίσει: «Ξαφνιάστηκα είναι η αλήθεια, λέω καμιά πλάκα θα είναι. Λέω τι να θέλει τώρα; Μήπως να με βάλει με τη Βανδή να τραγουδήσω; Πρώτη σκέψη ήταν αυτή. Δώσαμε ραντεβού και άρχισε να μου διαβάζει τους στίχους του τραγουδιού και να μου εξηγεί πώς συνδέονται με την ΑΕΚ. Του λέω φίλε πραγματικά το τραγούδι είναι για να το παίξετε. Κι έτσι πήγαινα κι εγώ στο γήπεδο και έβλεπα να παίζεται το τραγούδι όταν έβγαιναν οι παίκτες, μεγάλη χαρά, παρόλο που εγώ δεν είμαι ΑΕΚτζής».

Δείτε το σχετικό απόσπασμα από το 8:02 και μετά του παρακάτω βίντεο: