Καταδίκη μετά από 5 χρόνια για τον εμπρησμό στο Σαλέ της Ξάνθης του αυτοκινήτου ξαδέλφου του Λουτσέσκου

Μια σημαντική είδηση που αφορα μια υπόθεση που απασχόλησε έντονα το φίλαθλο κοινό της Θράκης αποκαλύπτει εμμέσως πλην σαφώς η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός με την ολομέτωπη επίθεση στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Την ύπαρξη καταδίκης προσώπου για την υπόθεση του εμπρησμού του αυτοκινήτου του ξαδέλφου του Ραζβάν Λουτσέσκου στην Ξάνθη.

Ηταν 30 Αυγούστου 2015 όταν τέσσερα άτομα μπήκαν στο προαύλιο του ξενοδοχείου La Challe στην Ξάνθη, με σκοπό σύμφωνα με την δικογραφία που σχηματίστηκε να πυρπολήσουν προς εκφοβισμό και εκβιασμό το αυτοκίνητο του Ραζβάν Λουτσέσκου, τότε προπονητή της ΠΑΕ Ξάνθη. Βλέποντας μόνο ένα αυτοκίνητο με ρουμανικές πινακίδες υπέθεσαν ότι είναι αυτό και προχωρούν στον εμπρησμό. Στην πραγματικότητα είχαν πυρπολήσει το αυτοκίνητο του Ντράγκος Λουτσέσκου, εξαδέλφου του προπονητή της θρακιώτικης ΠΑΕ.

Λίγες μέρες πριν έχει διεξαχθεί ο αγώνας Ξάνθη – ΠΑΟΚ είχε λήξει ισόπαλος 0-0, κάτι που σύμφωνα με την δικογραφία που σχηματίστηκε είχε την σημασία του. Προς έκπληξη πολλών, η υπόθεση δεν λαμβάνει τότε μεγάλη δημοσιότητα στα μέσα ενημέρωσης, κάτι που παραξενεύει ακόμη και τους φερόμενους ως δράστες, όπως αποκαλύπτεται σε νόμιμα καταγεγραμμένες από την ΕΥΠ συνομιλίες που δημοσιοποιήθηκαν από την εκπομπή “Δίκη” του Κυριάκου Θωμαΐδη.

Με την υπόθεση ασχολήθηκε το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι επρόκειτο για εγκληματική οργάνωση που εμπλεκόταν σε υποθέσεις εκβίασης, απειλής, χρήσης βίας, εμπρησμών και διακίνησης ναρκωτικών. Υπήρχαν μια σειρά από πρόσωπα που ερευνήθηκαν ως μέλη της οργάνωσης, με την κατάσταση να περιπλέκεται όταν από έφοδο στο λογιστήριο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ αποκαλύπτεται ότι υπάρχουν εκεί τιμολόγια για έξοδα μετακίνησης των συγκεκριμένων προσώπων.

Μεταξύ άλλων, για την εμπλοκή του στην συγκεκριμένη υπόθεση με βάση τα δημοσιεύματα των προηγούμενων ετών ερευνόταν ως ύποπτος ο Σπύρος Μηλιωρίδης, υπεύθυνος για τις σχέσεις της ΠΑΕ ΠΑΟΚ με τους συνδέσμους οργανωμένων οπαδών και παλαιότερα μέλος του ΔΣ της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Οπως προκύπτει λοιπόν από την ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός, η υπόθεση προχώρησε τόσο ώστε έφτασε στο ακροατήριο και τελικά οδηγήθηκε σε καταδίκη ο Μηλιωρίδης.

Η ανακοίνωση κάνει λόγο επι λέξει για «εμπλοκή και η εν τέλει καταδίκη από την ελληνική δικαιοσύνη ενός ακόμη πρώην υπαλλήλου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ (υπεύθυνου οργανωμένων οπαδών σας μεταξύ άλλων ιδιοτήτων του) – κ. Μηλιωρίδη για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής μελών της καλύπτονταν από την DIMERA (ναι την μέτοχο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ) και έκανε βομβιστικές επιθέσεις σε αυτοκίνητα συγγενών μη συνεργάσιμων προπονητών ή μάνατζερ».

Από μια αναζήτηση στο διαδίκτυο, προκύπτει ότι πράγματι ο Σπύρος Μαλιωρίδης «καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκιση για συμμετοχή του στην ως άνω εγκληματική οργάνωση (ηθική αυτουργία)». Οφείλει να τονιστεί ωστόσο ότι η συγκεκριμένη πληροφορία πηγάζει μόνο από μια σεριά δημοσιευμάτων μέσων ενημέρωσης που ανήκουν στον Βαγγέλη Μαρινάκη, δηλαδή τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Ωστόσο διευκρινίζεται ακόμα ότι η συγκεκριμένη αναφορά – πληροφορία σε αυτά τα δημοσιεύματα αλλά και την ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός δεν έχει διαψευστεί μέχρι στιγμής.

Συνεπώς – και αυτή είναι η σημαντική για την περιοχή της Θράκης είδηση – φαίνεται ότι έστω και αν πέρασαν πάνω από πέντε χρόνια από το περιστατικό, υπάρχει σε πρώτο βαθμό ποινική καταδίκη τουλάχιστον ενός προσώπου για την υπόθεση του εμπρησμού του αυτοκινήτου συγγενικού προσώπου του Ραζβάν Λουτέσκου στο πάρκινγκ του Σαλέ της Ξάνθης. Αίσθηση προκαλεί πάντως το γεγονός ότι δεν υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες για την διεξαγωγή της συγκεκριμένης δίκης και φυσικά για το αποτέλεσμά της…