Γ’ Εθνική: Δια στόματος πρώην γκολκίπερ του Πανθρακικού η πρόταση Μακεδονικού για ριζική αναδιάρθρωση

Τη Δευτέρα (21/12), οι ομάδες που εκπροσωπούν την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας στο φετινό πρωτάθλημα της Γ Εθνικής, μεταξύ των οποίων και ο Μακεδονικός, συναντήθηκαν μέσω τηλεδιάσκεψης με τους υπεύθυνους της ΕΠΣ Μακεδονίας και συζήτησαν τις προτάσεις τους σχετικά με το επόμενο βήμα στην κατηγορία φέτος.

Ο Μακεδονικός εκπροσωπήθηκε από τον team manager και υπεύθυνο του τμήματος Scouting του συλλόγου, Γιώργο Γουμάγια, ο οποίος έγραψε μεγάλη ιστορία και στο ποδόσφαιρο της Θράκης αφού φόρεσε την φανέλα του Πανθρακικού και μάλιστα ήταν ο γκολκίπερ της ανόδου στην Super League.

A generic square placeholder image with rounded corners in a figure.

Στην τηλεδιάσκεψη μετείχε και ο προπονητής της πρώτης ομάδας Ανδρέας Παντζιαράς, κατόπιν σχετικής απόφασης της διοίκησης. Οι προτάσεις του Μακεδονικού συνοψίζονται σε τρία κεντρικά σημεία και αφορούν την τύχη του πρωταθλήματος, τις συνθήκες διεξαγωγής και την επιμέλεια για την οικονομική κατάσταση των ερασιτεχνικών ποδοσφαιριστών.

Αναλυτικά, ο σύλλογος του Μακεδονικού προτείνει:

Τη συνέχιση του πρωταθλήματος στις αρχές Φεβρουαρίου και την κανονική ολοκλήρωση του (όλες οι αγωνιστικές, και οι δύο γύροι). Η ομαλή διεξαγωγή των ομίλων της Γ Εθνικής, από υγειονομικής άποψης, θα εξασφαλιστεί με την τήρηση των σχετικών υγειονομικών πρωτοκόλλων, κατά το παράδειγμα – αυτήν τη στιγμή – του επαγγελματικού πρωταθλήματος της Super League Interwetten, και με συνεργασία συλλόγων, ΕΟΔΥ και ΕΠΟ, για την δίκαιη και ανάλογη κατανομή του βάρους των οικονομικών εξόδων.

Για την επόμενη σεζόν, την αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων, ώστε οι ομάδες της φετινής Football League να ενσωματωθούν στη Super League 2 (Βόρειος και Νότιος όμιλος) και η Γ Εθνική να διατηρήσει τον ερασιτεχνικό χαρακτήρα της, απαρτιζόμενη από: τις ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 1-6 στους φετινούς ομίλους και στις ομάδες που θα κερδίσουν την άνοδο τους από τα πρωταθλήματα των Ενώσεων. Οι ομάδες από την 7η θέση και κάτω, θα υποβιβαστούν ενόψει αναδιάρθρωσης στην ανώτερη κατηγορία των Ενώσεων τους. Τέλος, στη νέα Γ Εθνική, προτείνεται η διατήρηση των ευνοϊκών για την ανάδειξη νεαρών παικτών κανονισμών.

Την ίδρυση από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ηλεκτρονικής πλατφόρμας – αντίστοιχης του ΕΡΓΑΝΗ – προς υποστήριξη των ποδοσφαιριστών. Πιο συγκεκριμένα, προτείνεται η είσοδος των ποδοσφαιριστών στη νεοϊδρυθείσα πλατφόρμα, με τον αριθμό του δελτίου τους και τον τραπεζικό τους λογαριασμό, και η κατάθεση του ποσού των 534€ στον καθένα, για το διάστημα Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου. Η συμπαράσταση στους ποδοσφαιριστές, αυτήν την δύσκολη περίοδο, είναι ζωτικής σημασίας. Για τους μικρότερους, το ποσό των 534€ μπορεί να αποτελέσει απλώς ένα μεγάλο δώρο, όμως για τους περισσότερους και δη όσους έχουν ως μόνη ασχολία το ποδόσφαιρο, πρόκειται για ένα βοήθημα που θα βελτιώσει τις οικονομικές τους δυνάμεις προσωρινά.