Οι Θρακιώτες αθλητές του αιώνα Nr08: Τοροσίδης ή Φουντουκίδης; Ψηφίστε τον κορυφαίο…

Ολοκληρώνονται οι «μάχες» της φάσης των 16 για την ανάδειξη από το αναγνωστικό κοινό του ThrakiSportS του κορυφαίου θρακιώτη αθλητή στον έναν αιώνα ελεύθερης Θράκης – πρακτικά όλων των εποχών δηλαδή.

Ως γνωστόν, με βάση την αλφαβητική σειρά έχουν σχηματιστεί οκτώ ζευγάρια και εσείς καλείστε να ψηφίσετε σε κάθε ζευγάρι ποιος από τους δύο υποψήφιους θα προκριθεί στην επόμενη (προημιτελική) φάση και ποιος θα αποκλειστεί σε αυτό το σημείο. Και η ίδια διαδικασία θα ακολουθηθεί μέχρι και να αναδειχθουν δύο υποψήφιοι και να κληθούμε να ψηφίσουμε όλοι μαζί στον μεγάλο τελικό για την ανάδειξη του κορυφαίου των κορυφαίων.

Ηδη έχουμε τον πρώτο νικητή (Αντώνης Αντωνιάδης)τον δεύτερο νικητή (Κώστας Γκατσιούδης), την τρίτη νικήτρια (Πηγή Δεβετζή) και τον τέταρτο νικητή (Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης). Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι από αυτούς θα προκύψει ο ένας φιναλιστ του μεγαλου τελικου, που θα διεξαχθεί στις αρχές της νέρας χρονιάς.

Από τα άλλα τέσσερα ζευγάρια θα προκύψει ο έτερος φιναλιστ. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι ψηφοφορίες σε τρεις «μονομαχίες» (Μουστακίδης vs ΜπισκιτζήΝικολαΐδης vs Παυλακάκη και Σαμαράς vs Στάλιος). Πλέον στο όγδοο και τελευταίο ζευγλαρι της φάσης των 16 «κοντράρονται» δύο ακόμα κορυφαία ονόματα: ο Βασίλης Τοροσίδης και ο Βαγγέλης Φουντουκίδης.

Ο Βασίλης Τοροσίδης έχοντας τριψήφιο αριθμό συμμετοχών στην Εθνική Ελλάδος, έχει καταφέρει να είναι ένας από τους πέντε ποδοσφαιριστές που φόρεσαν τις περισσότερες φορές την φανέλα με το εθνόσημο. Τίμησε το περιβραχιόνιο του αρχηγού ενώ αγωνίστηκε σε δύο Μουντιάλ και δύο Euro φτάνοντας μέχρι τους οκτώ της Ευρώπης και τους 16 του κόσμου. Ως παίκτης, ο γεννημένος στον Πετεινό «Τόρο» ξεχώρισε γρήγορα από τις ακαδημίες της Ξάνθης και έγραψε ιστορία με τον Ολυμπιακό, κατακτώντας επτά πρωταθλήματα. Αγωνίστηκε ακόμα στην Ρόμα και την Μπολόνια. Κρέμασε τα παπούτσια του μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο αμέσως μετά την κατάκτηση του τέταρτου Κυπέλλου Ελλάδος με τον Ολυμπιακό.

Ο Βαγγέλης Φουντουκίδης υπήρξε από τις θρυλικές μορφές του κλασικού αθλητισμού την δεκαετία του ’50 αλλά έμελλε να φύγει από τη ζωή μέσα στο 2020 σε ηλικία 90 ετών. Για περίπου 10 χρόνια ήταν ο μόνιμος πρωταθλητής Ελλάδος στο μήκος. Συμμετείχε και σε διεθνείς αγώνες, εκπροσωπώντας την Εθνική Ομάδα στο εξωτερικό, ενώ είχε αναδειχθεί 2ος στο Παγκοσμιο Πρωτάθλημα Ενοπλων Δυναμεων του ’55. Ωστόσο δεν επελέγη για να βρεθει σε Ολυμπιακούς Αγώνες παρόλο που εκείνη την εποχή εθεωρούνταν ο μόνος Έλληνας που μπορούσε σταθερά να κάνει άλματα που να ξεπερνούν τα 7 μέτρα. Οταν αποσύρθηκε παρέμεινε κοντά στον κλασικό αθλητισμό ως προπονητής αλλά διατελώντας και πρόεδρος του Συνδέσμου Κριτών Θράκης.

Εσείς ποιος από τους δύο πιστεύετε ότι πρέπει να προκριθεί στην επόμενη φάση, αυτήν των προημιτελικών; Η ψηφοφορία ξεκίνησε στις 12:00 το μεσημέρι της Τετάρτης 23 Δεκεμβρίου και θα κρατήσει τρεις ημέρες και για την ακρίβεια 75 ώρες, μέχρι και τις 15:00 το μεσημέρι του Σαββάτου 26 Δεκεμβρίου, της δεύτερης μέρας των Χριστουγέννων δηλαδή. Το ίδιο βράδυ θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα με τον νικητή που θα προκριθεί στην επόμενη φάση. Σημειώνεται ότι γίνεται δεκτή μόνο μία ψήφος από κάθε ip για κάθε «μονομαχία».

Ψηφίστε λοιπόν! Βασίλης Τοροσίδης ή Βαγγέλης Φουντουκίδης;

[Total_Soft_Poll id=”13″]