Γ’ Εθνική: Οι εκτιμήσεις του εκπροσώπου του 1ου Ομίλου Νίκου Πουρτουλίδη μετά την τηλεδιάσκεψη με ΕΠΟ

Με τον Παναγιώτη Διακοφώτη ήταν τελικά η τηλεδιάσκεψη που είχαν οι ποδοσφαιριστές της Γ’ Εθνικής με την διοικηση της ΕΠΟ.

Κάθε όμιλος εκπροσωπήθηκε από έναν παίκτη και όλοι μαζί εξέφρασαν την αγωνία τους και την θέληση για επανέναρξη. Δίπλα τους είχαν και τον Πρόεδρο του ΠΣΑΠ, Γιώργο Μπαντή.

Ο Διακοφώτης εκ μέρους της ΕΠΟ εξέφρασε την αμέριστη στήριξη και συμπαράσταση του θεσμικού οργάνου τονίζοντας πώς είναι δίπλα τους αλλά και πώς θα κάνουν τα αδύνατα δυνατά έτσι ώστε να ξεκινήσει το πρωτάθλημα.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε στο υγειονομικό πρωτόκολλο το οποίο θα πρέπει να τηρείται κατά γράμμα. Μάλιστα, οι εκπρόσωποι της Γ’ Εθνικής απέστειλαν εκ νέου αίτημα, αυτή τη φορά προς τον κ. Αυγενάκη για τηλεδιάσκεψη και μαζί του.

Στην σύσκεψη ο 1ος Ομιλος όπου μετέχουν και οι ομάδες της Θράκης εκπροσωπήθηκε από τον αρχηγό του Ηρακλή Νίκο Πουρτουλίδη. Μάλιστα, ο έμπειρος μέσος του Ηρακλή αμέσως μετά την τηλεδιάσκεψη ήταν καλεσμένος στην ΕΡΤ3 και την εκπομπή «Κόσμος των Σπορ».

Μεταξύ άλλων, ο Νίκος Πουρτουλίδης είπε: «Υπήρξε σήμερα μια τηλεδιάσκεψη με πρωτοβουλία πολλών ποδοσφαιριστών από όλους τους ομίλους της Γ Εθνικής, λόγω της αγάπης μας για το ποδόσφαιρο και των δυσκολιών που υπάρχουν ώστε να υπάρξουν άμεσα εξελίξεις ή διαβεβαιώσεις για το Πρωτάθλημα. Υπήρξε μια καλή και μεστή συζήτηση. Αυτό που εκλάβαμε είναι ότι θα γίνουν όλες οι προσπάθειες ώστε να πρωταθλήματα να τελειώσουν, μόλις υπάρξουν οι διαβεβαιώσεις από τους ειδικούς».

Για την πιθανή ημερομηνία επανέναρξης, ο Πουρτουλίδης ανέφερε: «Προτιμώ να είμαι ρεαλιστής. Θα πάμε ανάλογα με το τι πουν οι ειδικοί. Πρέπει όμως να είμαστε προετοιμασμένοι. Θέλουμε να τους δείξουμε το πρόβλημα που υπάρχει τους τελευταίους δύο μήνες. Δεν μπορεί να συνεχιστεί. Θα πρέπει να υπάρξει ένας προγραμματισμός ώστε να ξέρει και η ομάδα και ο ποδοσφαιριστής».

Τέλος, σε ερώτηση για την επιστροφή του στον Ηρακλή ανέφερε: «Αυτή είναι η πρώτη χρονιά μου σε ερασιτεχνικό επίπεδο, όμως όταν μιλάμε για τον Ηρακλή, μου είναι τελείως αδιάφορο. Έχει δυσκολίες η κατηγορία. Κάθε αρχή και δύσκολη. Πιστεύω όμως στη θέληση, στον προγραμματισμό και στον κοινό στόχο. Στο τέλος, θα πάνε όλα καλά και θα έχει δημιουργηθεί κάτι δυνατό. Αυτός ήταν και ο λόγος που είπα θα επιστρέψω. Οποιαδήποτε προσπάθεια έχει μέσα τον Ηρακλή, εμένα θα με βρει εκεί».

Από την πλευρά του, ο ΠΣΑΠ σε ανακοινωση του ανέφερε:

«Ο ΠΣΑΠ μετά από αίτημα επιτροπής ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται στη Γ’ Εθνική κατηγορία, κατανοώντας την ανησυχία τους και έχοντας ως αρχή τη βελτίωση του συνόλου του ελληνικού ποδοσφαίρου, συνέβαλε στην υλοποίηση τηλεδιάσκεψης, που πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2020, μεταξύ της ΕΠΟ που εκπροσωπήθηκε από το μέλος της εκτελεστικής της επιτροπής κ. Παναγιώτη Διακοφώτη, εκπροσώπων των 10 ομίλων της Γ’ Εθνικής και του Συνδέσμου μας, με την παρουσία του προέδρου του Γιώργου Μπαντή.

Ο πρόεδρος του ΠΣΑΠ και η επιτροπή των ποδοσφαιριστών μετέφεραν στον κ. Διακοφώτη την αγωνία τους και τον έντονο προβληματισμό τους για τη διακοπή του πρωταθλήματος, όπως και τις επιπτώσεις που τους προκαλεί η μακροχρόνια αποχή τους από τους αγωνιστικούς χώρους και ζήτησαν την άμεση επανέναρξη του πρωταθλήματος, που τελείται υπό την αιγίδα της ΕΠΟ.

Ο κύριος Διακοφώτης από την πλευρά του μας μετέφερε τη δέσμευση της Ομοσπονδίας πως θα πράξει ότι είναι εφικτό, ώστε με το νέο έτος να αρχίσει ξανά και ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα.

Μάλιστα αποφασίστηκε από κοινού, ΠΣΑΠ, ΕΠΟ και επιτροπή των ποδοσφαιριστών, να στείλουν στον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη και στον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού κ. Γιώργο Μαυρωτά αίτημα να διεξαχθεί ευρεία τηλεδιάσκεψη, με θέμα το πώς και πότε θα αρχίσει ξανά το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

Ο Σύνδεσμός μας πάντα θα δηλώνει παρών και θα στέκεται αρωγός σε οποιαδήποτε προσπάθεια ή πρωτοβουλία λαμβάνεται, για τη βελτίωση και ανάδειξη του ελληνικού ποδοσφαίρου και ευρύτερα του αθλητισμού».