Super League: Βασικοί Μάνταλος και Σβάρνας στο επεισοδιακό «Χ» της ΑΕΚ με τον Βόλο του Μπαριέντος

Συναρπαστικό και με αρκετές εντάσεις ήταν το παιχνίδι που έκλεισε την αυλαία της 13ης αγωνιστικής της Super League στη Ριζούπολης ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Βόλο, με το τελικό 2-2 να αφήνει την «Ένωση» στο -8 από την κορυφή και τον Ολυμπιακό.

Βασικοί στο σχήμα του Μάσιμο Καρέρα ήταν ο Κομοτηναίος διεθνής μεσοεπιθετικός και αρχηγός Πέτρος Μάνταλος, αλλά και ο πρώην στόπερ του ΑΟΞ Στράτος Σβάρνας. Στην αντίπαλη πλευρά, βασικός στο σχήμα του Άνχελ Λόπες αγωνίστηκε ο Ουρουγουανός μεσοεπιθετικός Ζεάν Μπαριέντος, που πέρυσι ήταν παίκτης της Ξάνθης, ενώ στον πάγκο ήταν ο Θανάσης Γκαραβέλης.

Ο αγωνάς ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την ΑΕΚ καθώς μόλις στο 3′ ο Τάνκοβιτς με απευθείας εκτέλεση κόρνερ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κλέιμαν για το 1-0. Οι Βολιώτες όμως δεν πτοήθηκαν από την εξέλιξη αυτή και διεκδίκησαν την ισοφάριση, η οποία και ήρθε στο 16′ με το κοντινό σουτ του Φεράρι· ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την κακή απομάκρυνση του Τσιγκρίνσκι. Όμως δεν αρκέστηκαν μόνο σε αυτό, καθώς στο 34′ ο Μπαρτόλο σέντραρε από τα αριστερά και ο Ουάρντα έπιασε την κεφαλιά για την ολική ανατροπή και το 1-2.

Παρότι η ΑΕΚ καλούνταν να ψάξει την ισόφαριση η αδυναμία στον τομέα της δημιουργίας φάσεων ήταν εμφανής με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να διαχειρίζονται σχετικά εύκολα το προβάδισμα. Εν τέλει η «Ένωση» έκανε το 2-2 μέσα από μία φάση διαρκείας, η οποία και ολοκληρώθηκε με πλασέ του Ανσαριφάρντ στο 70′.

Από εκείνο το χρονικό σημείο και έπειτα κυριάρχησαν τα νεύρα, πράγμα που φάνηκε και από τις τρεις αποβολές στο τελευταίο τέταρτο του παιχνιδιού. Αρχικά στο 74′ ο Παουλίνιο μάρκαρε άτσαλα τον Φεράρι και δέχτηκε την δεύτερη κίτριν κάρτα. Οι αριθμητικές ισορροπίες επανήλθαν έντεκα λεπτά αργότερα, όταν ο Κολόμπο ανέτρεψε λίγο έξω από την περιοχή τον Μάνταλο και με τη βοήθεια του VAR o Σιδηρόπουλος τον απέβαλε. Δεν ήταν όμως η τελευταία αποβολή, καθώς ο Σάκχοφ δέχτηκε την κόκκινη κάρτα για την απερίσκεπτη ένεργεια προς τον Ουάρντα στο 88′.