Τίθεται εκτός ορισμών της ΚΕΔ λόγω κακής απόδοσης ο Τζιώτζιος, θα εξεταστεί εκ νέου στους Κανόνες του Παιχνιδιού

Η ΚΕΔ με ανακοίνωσή της ενημερώνει πως ο Κομοτηναίος βοηθός διαιτητή Χρήστος Τζιώτζιος αλλά και ο διαιτητής Τζοβάρας θα μείνουν εκτός ορισμών “στο κοντινό μέλλον” λόγω της απόδοσης που είχαν στο ματς Παναιτωλικός – Απόλλων Σμύρνης.

Οι δύο αξιωματούχοι “τιμωρούνται” για τη φάση του 74ου λεπτού, όπου κατά την ΚΕΔ απέτυχαν να εφαρμόσουν βασικούς Κανόνες του Παιχνιδιού. Μάλιστα η ΚΕΔ τονίζει πως τόσο ο Τζοβάρας όσο και ο Τζιώτζιος θα εξεταστούν εκ νέου στους Κανόνες του Παιχνιδιού για να επιστρέψουν στο μέλλον στους ορισμούς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εκδόθηκε το βράδυ της Κυριακής:

“Η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας (ΚΕΔ/ΕΠΟ) ανακοινώνει σήμερα ότι ο Διαιτητής κ. Γεώργιος Τζοβάρας και ο Βοηθός Διαιτητής κ. Χρήστος Τζιώτζιος δεν θα λάβουν ορισμό στο κοντινό μέλλον για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο με άμεση ισχύ, λόγω κακής απόδοσης στον αγώνα της SuperLeague1 Παναιτωλικός – Απόλλων Σμύρνης που διεξήχθη το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2020 στο Γήπεδο του Παναιτωλικού.
Στο 74o λεπτό, οι κ.κ. Γεώργιος Τζοβάρας και Χρήστος Τζιώτζιος απέτυχαν να εφαρμόσουν τους βασικούς Κανόνες του Παιχνιδιού με αποτέλεσμα τη λανθασμένη επανεκκίνηση του αγώνα.
Οι δύο Αξιωματούχοι Διαιτησίας θα εξετασθούν εκ νέου στους Κανόνες του Παιχνιδιού και θα ακολουθήσουν περαιτέρω προπονήσεις προκειμένου να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους.
Παρά το γεγονός ότι η ΚΕΔ/ΕΠΟ είναι εξαιρετικά απογοητευμένη με το συμβάν, η παρέμβαση του VAR με την ακύρωση του τέρματος και την επανεκκίνηση του παιχνιδιού από το οφσάιντ ήταν η σωστή απόφαση για το τελικό αποτέλεσμα με βάση τους Κανόνες και το πνεύμα του παιχνιδιού”.