Super League: Βασικός ο Πασχαλάκης, αγωνίστηκε και ο Ιωαννίδης στη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Παναθηναϊκού

Ο ΠΑΟΚ αναδείχθηκε νικήτης στο ντέρμπι της 13ης αγωνιστικής της Super League καθώς επικράτησε με 2-1 του Παναθηναϊκού στη Τούμπα και μείωσε στο -5 την διαφορά από την κορυφή και τον Ολυμπιακό.

Ο Πάμπλο Γκαρσία εμπιστεύτηκε τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια των Θεσσαλονικιών, αφήνοντας στον πάγκο τον Ζίβκο Ζίβκοβιτς. Από την πλευρά του Παναθηναϊκού, ο Λάζλο Μπόλονι και ο πρώην προπονητής του Πανθρακικού και νυν σκάουτερ και αναλυτή αγώνων των «Πρασίνων» Μάνουελ Ρόκα πέρασαν στο παιχνίδι τον 20χρονο επιθετικό με καταγωγή από την Κομοτηνή Φώτη Ιωαννίδη στο 72′.

Σε ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι, με λάθη και από τις δύο ομάδες ο ΠΑΟΚ ήταν εκείνος που βρήκε πρώτος δίχτυα, χάρη στην κοντινή κεφαλιά του Σβιντέρσκι στο 11ο λεπτό. Η αντιδράση του Παναθηναϊκού ήταν σχεδόν άμεση, καθώς στο 19′ ο Αϊτόρ εκμεταλλεύτηκε την κακή αμυντική λειτουργία του «Δικεφάλου του Βορρά» και με κοντινό πλασέ νίκησε τον πρώην τερματοφύλακα του Πανθρακικού για το 1-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που έδειξε μεγαλύτερη διάθεση να πιέσει την άμυνα του Παναθηναϊκού, η ασταθή όμως δική του ανασταλτική λειτουργία έδινε πολλά περιθώρια στο «Τρυφύλλι» για κόντρα επιθέσεις. Φάσεις και προϋποθέσεις φάσεων δημιουργήθηκαν εκατέρωθεν, οι γηπεδούχοι όμως μέσα από στημένη φάση προηγήθηκαν και πάλι στο σκορ. Πιο συγκεκριμένα, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Μούργκ η μπάλα έφτασε με τη βοήθεια του Σβιντέρσκι στον Ίγκασον, ο οποίος στο 65′ νίκησε από κοντά τον Ξενόπουλο και διαμόρφωσε το 2-1, το οποίο έμεινε μέχρι και το τελός.