«Οχι» της ΕΡΤ στην πρόταση από Ξάνθη και λοιπούς της Super League 2 για τα τηλεοπτικά δικαιώματα

Aρνητικά απάντησε η ΕΡΤ στην πρόταση της Ένωσης Super League 2 -Football League όσον αφορά την διάρκεια της σύμβασης και το αντίτιμο για την αγορά των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της SL2 και της FL.

Όπως αναφέρει η Live Sport “η Δημόσια Τηλεόραση απάντησε αρνητικά, όπως άλλωστε αναμενόταν, τόσο στη διάρκεια συμβολαίου όσο και στα χρήματα που πρότεινε η διοργανώτρια“. Υπενθυμίζεται ότι στην διαπραγμάτευση μετείχε από πλευράς SL2 και η ομάδα της Ξάνθης.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη, την Τρίτη τα μέλη της δεύτερης τη τάξει επαγγελματικής λίγκας καλούνται να αποδεχτούν την τελική προσφορά. Τι προβλέπει αυτή; Μονοετές συμβόλαιο (η διοργανώτρια είχε προτείνει διετές για τη Super League 2 και 1+1 για τη Football League) και 4,3 εκατ. ευρώ μεικτά και για τις δύο κατηγορίες.

Αυτό σημαίνει ότι καθαρά το ποσό μειώνεται περίπου κατά το ένα τέταρτο. Οι 12 ΠΑΕ της Super League 2 θα μοιραστούν 3,1 εκατ. ευρώ μεικτά και οι 20 της τρίτης τη τάξει κατηγορίας μόλις 1,2 εκατ. ευρώ. Σε πρακτικό επίπεδο κάθε ομάδα της SL2 θα πάρει μεικτά 260.000 μεικτά, άρα περίπου 200.000 καθαρά ενώ κάθε ομάδα της FL μόλις 60.000 μεικτά και κάτω από 50.000 καθαρά.

Ασφαλώς πρόκειται για μικρότερο ποσό από το προσδοκώμενο από τις ομάδες, σε σχέση με εκείνο που διεκδικούσαν και εξαιτίας εκείνης της διεκδικήσης δεν ξεκίνησαν έγκαιρα το πρωτάθλημα με αποτέλεσμα όταν μπήκε το lockdown να μην έχουν ξεκινήσει και να μην τους επιτραπεί να ξεκινήσουν.

Αναμένεται πλέον η αντίδραση των ομάδων, αν δηλαδή θα αποδεχτούν την πρόταση της ΕΡΤ που σύμφωνα με τον Λεουτσάκο θα έχει και ρήτρες με ακόμα μικρότερα ποσά σε περίπτωση που δεν διεξαχθούν τα πλέι οφ (εκτιμάται ότι θα μειωθεί κατά πάνω από ένα εκατ. ευρώ το προσφερόμενο ποσό σε αυτήν την περίπτωση) ή αν θα προχωρήσουν χωρίς το πρωτάθλημα να έχει τηλεοπτική κάλυψη (κάτι απίθανο να δεχτούν κάποιες ομάδες που έχουν προϋπολογίσει αυτά τα έσοδά τους).