Συλλυπητήρια ανακοίνωση από το ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής για τον αιφνίδιο θάνατο της Υβόννης Χαραχούσου

«Το Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης πληροφορήθηκε με βαθύτατη θλίψη τον αιφνίδιο θάνατο της εκλεκτής συναδέλφου, Καθηγήτριας Υβόννης Χαραχούσου, από τη συγκινητική ανάρτηση που πραγματοποίησε ο σύζυγός της Χρήστος Καμπίτσης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

Με αυτά τα λόγια ξεκινά η συλλυπητήρια ανακοίνωση του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής, η οποία εκδόθηκε το πρωί της Παρασκευής, ένα 24ωρο αφότου γνωστοποιήθηκε η θλιβερή είδηση. Στην εκτενή ανακοίνωση αναφέρονται ακόμα τα εξής:

«Η Υβόννη Χαραχούσου υπηρέτησε στο Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και, εκτός από το πλούσιο επιστημονικό της έργο, ξεχώρησε για την αγωνιστικότητά της και τη σημαντική συνεισφορά της στην προώθηση θεμάτων ισότητας των γυναικών στον αθλητισμό.

Ήταν η εμπνεύστρια και δημιουργός της Πανελλήνιας Ένωσης για την Προώθηση των Γυναικών στον Αθλητισμό και τα Σπορ (ΠΕΠΓΑΣ), στην οποία διετέλεσε Πρόεδρος επί 16 χρόνια, πρωτοστατώντας σε πλήθος πρωτοβουλιών για την ενίσχυση της θέσης των γυναικών στον αθλητισμό, μέσα από τη διοργάνωση συνεδρίων, ημερίδων και διεθνών συνεργασιών με αποκορύφωμα το Μεσογειακό συνέδριο για τη γυναίκα και τα ΣΠΟΡ το 2005, αλλά και την έκδοση του επιστημονικού περιοδικού «Γυναίκα και Άθληση».

Το 2016, η Διεθνής Ομοσπονδία Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού για κορίτσια και γυναίκες (International Association of Physical Education and Sport for Girls and Women-IAPESGW), στην έκδοσή της “Inspiration women in Europe”, την συμπεριέλαβε στις Ελληνίδες, που εμπνέουν τις επόμενες γενιές με τον αγώνα τους για τη βελτίωση της θέσης των γυναικών στον αθλητισμό στην Ελλάδα. Διακρίθηκε επίσης για το σημαντικό ερευνητικό και συγγραφικό της έργο στα γνωστικά πεδία της ισότητας των γυναικών στον αθλητισμό και στην άσκηση, τον μαζικό αθλητισμό και την άσκηση στην τρίτη ηλικία.

“Υβόννη, χάραξες μια φωτεινή ακαδημαϊκή πορεία, με πολλαπλές διαδρομές… ενίσχυσες τη θέση των γυναικών στον αθλητισμό, πέρα από τα σύνορα της χώρας… ταξίδεψες σε όλον τον κόσμο για να το πετύχεις… ξεχώρισες με την απλή χαρισματική παρουσία σου… μας δίδαξες να πιστεύουμε στις δυνάμεις μας… μας έμαθες απλόχερα να αγωνιζόμαστε, χωρίς συμβιβασμούς… θα σε θυμόμαστε παντοτινά… καλό σου ταξίδι… Καλό Παράδεισο να έχεις”.

Η Κοσμήτορας, Καθηγήτρια Ελένη Δούδα, το διδακτικό, διοικητικό και τεχνικό προσωπικό καθώς και ο Σύλλογος Φοιτητών ‘’Σπύρος Λούης’’ εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη και απευθύνουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένειά της, στον αγαπητό συνάδελφο Χρήστο Καμπίτση, που επί σειρά ετών υπηρέτησε ως Καθηγητής στο Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης καθώς και στα δύο παιδιά τους Νατάσσα και Νίκο».