Super League: Νικητές στο… ροντέο του Αγρινίου Παράσχος, Λισγάρας και Μπαξεβανίδης

Το δεύτερο συνεχόμενο διπλό πανηγύρισε ο Απόλλων Σμύρνης στο Αγρίνιο καθώς επικράτησε του Παναιτωλικού με 0-1, ξεφεύγοντας στο +6 από την 13η θέση που οδηγεί στα μπαράζ.

Για ακόμη ένα παιχνίδι ήταν εκτός των επιλογών του Τραϊανού Δέλλα ο Τέλης Καρασαλίδης που ακόμη δεν έχει ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού, ενώ ο πρώην προπονητής της Ξάνθης Γιώργος Παράσχος έδωσε φανέλα βασικού στους δύο πρώην αρχηγούς του ΑΟΞ Χρήστο Λισγάρα και Δήμο Μπαξεβανίδη.

Σε ένα κακό σε γενικές γραμμές πρώτο ημίχρονο όπου ο Απόλλωνας ήταν εκείνος που έλεγχε τον ρυθμό του αγώνα και κατάφερε να προηγηθεί με γκολ του Φερνάντεθ στο 36′.

Στο δεύτερο ημίχρονο όμως ο Παναιτωλικός έγινε πιο επιθετικός και πίεσε για την ισοφαριση, χωρίς εν τέλει η πίεση αυτή να αποφέρει καρπούς· γνωρίζοντας με αυτόν τον τρόπο ακόμη μία ήττα. Το διάστημα της επανάληψης σημαδεύτηκε ωστόσο από μία πολύ αμφισβητούμενη απόφαση που έλαβε ο διαιτητής Τζοβάρας και ο βοηθός της ΕΠΣ Θράκης Χρήστος Τζιώτζιος, που δεν βρέθηκε και στην καλύτερη του ημέρα από πλευράς αποφάσεων καθόλη τη διάρκεια του αγώνα.

Πιο συγκεκριμένα στο 73′ ο Μεντόσα πέτυχε γκολ ισοφάρισης για τα «καναρίνια», το οποίο όμως ακυρώθηκε με τη βοήθεια του VAR καθώς στην αρχή της φάσης ο Κνετ εκτέλεσε το οφσαίντ κατά του Απόλλωνα χωρίς να στήσει τη μπάλα, η οποία κυλούσε στο χορτάρι – με την απόφαση αυτή να ξεσηκώνει αντιδράσεις από την πλευρά των γηπεδούχων.