Οι Θρακιώτες αθλητές του αιώνα Nr03: Δεβετζή ή Δημοσχάκη; Ψηφίστε την κορυφαία…

Συνεχίζονται οι «μάχες» της φάσης των 16 για την ανάδειξη από το αναγνωστικό κοινό του ThrakiSportS του κορυφαίου θρακιώτη αθλητή στον έναν αιώνα ελεύθερης Θράκης – πρακτικά όλων των εποχών δηλαδή.

Ως γνωστόν, με βάση την αλφαβητική σειρά έχουν σχηματιστεί οκτώ ζευγάρια και εσείς καλείστε να ψηφίσετε σε κάθε ζευγάρι ποιος από τους δύο υποψήφιους θα προκριθεί στην επόμενη (προημιτελική) φάση και ποιος θα αποκλειστεί σε αυτό το σημείο. Και η ίδια διαδικασία θα ακολουθηθεί μέχρι και να αναδειχθουν δύο υποψήφιοι και να κληθούμε να ψηφίσουμε όλοι μαζί στον μεγάλο τελικό για την ανάδειξη του κορυφαίου των κορυφαίων.

Στην πρώτη «μονομαχία» έχουμε ως υποψηφίους τον Αντώνη Αντωνιάδη και τον Γιώργο Βαλαβανίδη (η δική τους μάχη είναι σε εξέλιξη ως το μεσημέρι του Σαββάτου 19/12)στην δεύτερη τίθενται αντιμέτωποι ο Κώστας Γκατσιούδης με τον Μάριος Γκιουρδας (προθεσμία για να ψηφίσετε μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής 20/12) και σήμερα ξεκινάει η διαδικασία της ψηφοφορίας για την τρίτη «μονομαχία» ανάμεσα σε δυο μεγάλες κυρίες του θρακιώτικου και δη του εβρίτικου αθλητισμού: την Πηγή Δεβετζή και την Ζωή Δημοσχάκη.

Η Πηγή Δεβετζή, γνωστή και ως «ιπτάμενη Θρακιώτισσα», αποτελεί το μοναδικό ολυμπιακό μετάλλιο της Θράκης χάρη στα απίθανα άλματά της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 στην Αθήνα, όταν αναδείχθηκε 2η. Σε εκεινη τη διοργάνωση πέτυχε και το ιστορικό 15.31μ που αποτελεί ακόμα και σήμερα το ακατάρριπτο πανελλήνιο ρεκόρ και μια από τις κορυφαίες δέκα επιδόσεις όλων των εποχών. Τέσσερα χρόνια μετά ξανανέβηκε στο βάθρο στην διοργάνωση του Πεκίνου, αλλά αυτό το μετάλλλιο της αφαιρέθηκε σχεδόν μία δεκαετία μετά λόγω ντόπινγκ. Το ίδιο και το μετάλλιό της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανοιχτού του 2007 στην Οζάκα της Ιαπωνίας και το Παγκόσμιο Κλειστού του 2008 στη Βαλένθια. Παρόλα αυτά διατηρεί κανονικά τα μετάλλια από το Παγκόσμιο Κλειστού της Βουδαπέστης το 2004 και από το Ευρωπαϊκό Ανοιχτού του 2006 στο Γκετεμποργκ. Από τα ελάχιστα πρόσωπα που στην διάρκεια της αθλητικής τους καριέρας φόρεσαν την φανέλα των δύο αιωνίων του ελληνικού αθλητισμού, του Παναθηναϊκού αρχικά και του Ολυμπιακού στην συνέχεια.

Η Ζωή Δημοσχάκη με καταγωγή από το Ισαάκιο Διδυμοτείχου, έγινε το 2003 έγινε η πρώτη Ελληνίδα κολυμβήτρια που έσπασε το φράγμα των 2 λεπτών στα 200 μέτρα ελεύθερο. 17 χρόνια μετά παραμένει η μόνη, αφού το ρεκόρ της παραμένει ακατάρριπτο παρά την άνθιση του υγρού στίβου τα τελευταία χρόνια. Κόρη του νυν βουλευτή Έβρου και πρώην υπουργού Αναστάσιου Δημοσχάκη, σήμερα αποτελεί μια από τις πιο διάσημες διατροφολόγους της Αθήνας. Στην διάρκεια της καριέρας της κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες της Τύνιδας το 2001 ενώ highlight αποτέλεσε το γεγονός ότι επελέγη να πει τον όρκο των αθλητών κατά την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας τον Αύγουστο του 2004 ενώ διετέλεσε και παρουσιάστρια των ετήσιων βραβειων του ΠΣΑΤ για δυο χρονιές. Επίσης από τους ελάχιστους αθλητές που αγωνίστηκαν με τα χρώματα τόσο του Παναθηναϊκού (αρχικά) όσο και του Ολυμπιακού (στο τέλος της καριέρας της).

Εσείς ποια από τις δύο πιστεύετε ότι πρέπει να προκριθεί στην επόμενη φάση, αυτήν των προημιτελικών; Η ψηφοφορία ξεκίνησε στις 12:00 το μεσημέρι της Παρασκευής 18 Δεκεμβρίου και θα κρατήσει τρεις ημέρες και για την ακρίβεια 75 ώρες, μέχρι και τις 15:00 το μεσημέρι της Δευτέρας 21 Δεκεμβρίου. Το ίδιο βράδυ θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα με τον νικητή που θα προκριθεί στην επόμενη φάση. Σημειώνεται ότι γίνεται δεκτή μόνο μία ψήφος από κάθε ip για κάθε «μονομαχία».

Ψηφίστε λοιπόν! Πηγή Δεβετζή ή Ζωή Δημοσχάκη;

[Total_Soft_Poll id=”8″]