Οι εκτιμήσεις Μπάρκογλου για τα ΠΑΟΚ-ΠΑΟ και ΟΦΗ-Αρης και την δουλειά του Άκη Μάντζιου

Στο αθλητικό ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης Metropolis και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο πρώην επιθετικός της Ξάνθης την σεζόν 2006-07 Γιώργος Μπάρκογλου, μιλώντας μεταξύ άλλων και για την πορεία του πρώην προπονητή του Πανθρακικού Άκη Μάντζιου στον πάγκο του Άρη.

Ο Μπάρκογλου κατάφερε να πετύχει με την θρακιώτικη ομάδα 9 γκολ σε 35 συμμετοχές, στην μοναδική αλλα γεμάτη χρονιά που πέρασε στην Ξάνθη. Επιπλεόν, είναι ο πρώτος Έλληνας ποδοσφαιριστής που έχει αγωνιστεί σε εννέα ομάδες της Α’ Εθνικής, πετυχαίνοντας γκολ με όλες. Αυτές είναι οι Άρης, Ακράτητος, Αιγάλεω, Ξάνθη, Απόλλων Καλαμαριάς, Πανιώνιος, Λεβαδειακός και Κέρκυρα.

Αρχικά στην πρώτη ερώτηση σχετικά με τον Άκη Μάντζιο, πιστεύει πως: «έχει γίνει καλή συλλογική δουλειά στον Άρη. Το καλοκαίρι με τις προσθήκες στο ρόστερ, έγινε ευέλικτη η ομάδα. Σίγουρα και με την προσθήκη του Μάντζιου, ο Άρης παίρνει αποτελέσματα και παίζει και καλό ποδόσφαιρο».

Ενώ στην ερώτηση για το ότι ο πρώην τεχνικός του Πανθρακικού αναλαμβάνει για πρώτη φορά ομάδα πρωταθλητισμού ανέφερε πως: «Υπήρχε ένα ερωτηματικό στο πως θα διαχειριστεί την κατάσταση. Αυτή την στιγμή δείχνει πως είναι άριστος σε αυτή την δουλειά. Έχει όλα τα φόντα για να συνεχίσει σε αυτές τις θέσεις».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στον επερχόμενο αγώνα του Άρη με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο τονίζοντας πως οι «κίτρινοι» έχουν μία πολύ δυνατή ομάδα και είναι ικανοί για κάθε αποτέλεσμα· ενώ σε ερώτηση για το εάν μπορεί να συνεχίσει σε αυτήν την πορεία ο Άρης, είπε πως είναι πολύ σημαντικό να κερδίζει τους βαθμούς έστω και με… μισό μηδέν.

Τέλος σε ερώτηση σχετικά με το ντέρμπι της Κυριακής μεταξύ ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού έδωσε το προβάδισμα στον «Δικέφαλο του Βορρά», τονίζοντας όμως ότι πως η όλη κατάσταση, μετά το τοπικό ντέρμπι με τον Άρη και οι εκατέρωθεν ανακοινώσεις, επηρεάζει την ομάδα.