Δημήτρης Γκαράς: «Θέλω να δω το βόλεϊ της Ορεστιάδας ξανά ψηλά»

Την επιθυμία του να ξαναδεί το βόλεϊ της Ορεστιάδας να παίρνει την ανιούσα και να ανεβαίνει ξανά στα μεγάλα σαλόνια εξέφρασε ο Δημήτρης Γκαράς.

«Είναι στενάχωρο αυτό που έχει συμβει. Σαν μικρά παιδιά στην Ορεστιάδα, είχαμε πρότυπα και είδωλα, μια ομάδα που πρωταγωνιστούσε και έβγαλε μεγάλους αθλητές. Εννοείται θέλω να δω ξανά τον ΑΟ Ορεστιάδας ψηλά και στην μεγάλη κατηγορία και γενικότερα το βόλεϊ της πόλης. Αυτό που ταλαιπωρεί τις επαρχιακές ομάδες είναι οι πόροι αλλά πλέον τα οικονομικά δεδομένα για το μπατζετ είναι πολύ λιγότερα σε σχέση με παλαιότερα και μπορεί να στηριχθεί ακόμα και από την τοπική κοινωνία, τόσο ο ΑΟ Ορεστιάδας αλλά και ο Άθλος Ορεστιάδας γιατί είναι και οι δύο ομάδες της πόλης», ανέφερε ο Ορεστιαδίτης λίμπερο του Φοίνικα Σύρου.

Ο διεθνής εβρίτης βολεϊμπολίστας του Φοίνικα Σύρου μίλησε στην αθλητική εκπομπή “Πάμε Γήπεδο” στην Δέλτα Τηλεόραση και αναφέρθηκε σε όλα τα θέματα της επικαιρότητας όπως για την επιστροφή στις προπονήσεις αλλά το ξεκαθάρισμα που έγινε στην Volley League.

Αναφορικά με την επιλογή του να μείνει στην Σύρο όλο αυτόν τον καιρό που δεν γινόντουσαν προπονήσεις και αγώνες, ο Δημήτρς Γκαράς είπε: «Είμαι στην Σύρο, εκμεταλλευθήκαμε τους χώρους και τις παραλίες για να διατηρηθούμε σε καλή κατάσταση, μαζί με τους συναθλητές μου, προσπαθώντας να κρατήσουμε ένα καλό επίπεδο. Η ομάδα και ο μεγάλος μας χορηγός, και τον ευχαριστώ δημόσια, μας στήριξαν όλο αυτόν τον καιρό σε όλα τα επίπεδα καθώς μπορούσαν κάλλιστα να μας πουν να επιστρέψουμε στα σπίτια μας».

Για την επανέναρξη των προπονήσεων, σχολίασε: «Είναι πολύ θετικό ότι ξεκινάμε τις προπονήσεις, έχουμε κάνει λίγο τρέξιμο, υπάρχει ανησυχία για το πότε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα, ελπίζω να γίνει σύντομα γιατί μας πιέζει και ο χρόνος έτσι ώστε να κοιτάξουμε και τις εθνικές που έχουν τα προκριματικά για το Ευρωπαϊκό. Είναι δύσκολο όλο αυτό που βιώνουμε και όλοι οι προπονητές και οι γυμναστές να προετοιμαστούμε σωστά για να μην έχουμε προβλήματα τραυματισμών και να μπούμε πλήρως στους ρυθμούς σιγά – σιγά. Δεν ξέρω πως θα πάει η προετοιμασία, δεν ξέρω πως θα είναι η κατάσταση μας και πρέπει να βάλουμε τον εαυτό μας σε μια διαδικασία και με σοβαρότητα να επιστρέψουμε σε καλή κατάσταση».

Για την επιλογή του να πάει στον Φοίνικα Σύρου και τους στόχους της ομάδας ανέφερε: «Είμαι ικανοποιημένος που είμαι στην Σύρο και τον Φοίνικα καθώς έχει θέση υψηλά τον πήχη και για εμένα είναι πρόκληση εννοείται να επιστρέψουμε σε επιτυχίες. Η ομάδα έχει ποιότητα και πιστεύω θα πάρουμε ένα τρόπαιο, το έχει ανάγκη η Σύρος, έχει παίξει τελικούς και της λείπει ένας τίτλος και αυτός είναι ο στόχος μας».

Τέλος, για το φετινό πρωτάθλημα και τις αλλαγές που έγιναν, ο Δημήρης Γκαράς είπε: «Συμφωνώ ότι οι ομάδες για να παίζουν στην Volley League πρέπει να πληρούν κάποιες προϋποθέσεις, σωστό που έγινε ένα ξεκαθάρισμα για το ποιες ομάδες μπορούν να συμμετέχουν. Εννοείται να υπάρχουν παραπάνω ομάδες αλλά να πληρούν τα κριτήρια έτσι ώστε και οι αθλητές να ξέρουν που πάνε και τι θα πάρουν από κάθε ομάδα».