Δεύτερες σκέψεις στην SL2 για τη συμμετοχή στο Κύπελλο λόγω πίεσης από τις ημερομηνίες

Η επικείμενη συμμετοχή των ομάδων της Super League 2 στο Κύπελλο αφαιρεί ημερομηνίες από το ήδη πιεσμένο πρόγραμμα.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ αποφάσισε να συμμετάσχουν στο Κύπελλο Ελλάδος και οι ομάδες της Super League 2 με μία προϋπόθεση. Αυτή έχει να κάνει με το «πράσινο φως» που θα πρέπει να δοθεί έως τις 5 Ιανουαρίου για έναρξη πρωταθλήματος. Σε διαφορετική περίπτωση θα μετάσχουν μόνο ομάδες της πρώτης κατηγορίας.

Η διοργανώτρια αρχή θα καταθέσει το σχετικό αίτημα πιθανότατα την προσεχή εβδομάδα, όμως παράλληλα, όπως σημειώνει ο Βρασίδας Ράπτης στην ιστοσελίδα Football League News, «βλέπει ότι η επικείμενη συμμετοχή των ομάδων της SL2 στον θεσμό του Κυπέλλου θα πιέσει ακόμα περισσότερο το πρόγραμμα πρωταθλήματος».

Από την πρώτη φάση (12-14 Ιανουαρίου) θα προκριθούν μίνιμουμ δύο ομάδες, ενώ οι αγώνες της επόμενης που θα είναι διπλοί έχουν προγραμματιστεί για τις 19-21 Ιανουαρίου και 2-4 Φεβρουαρίου. Αρα χάνονται αυτόματα τρεις Τετάρτες που θα μπορούσαν να μπουν εμβόλιμες αγωνιστικές στο πρωτάθλημα.

Υπενθυμίζεται ότι η Super League 2 θέλει να εξαντλήσει τις πιθανότητες για διεξαγωγή πλέι οφ και πλέι άουτ (10 αγωνιστικές) μετά το φινάλε της κανονικής περιόδου (22 αγωνιστικές) καθώς σε διαφορετική περίπτωση υπάρχει κίνδυνος να υπάρξει περικοπή στο υπό διαπραγμάτευση ακόμα τηλεοπτικό συμβόλαιο.

Την ίδια ώρα και η ΕΠΟ φέρεται να έχει δεχτεί κατά 150.000 ευρώ χαμηλότερη οικονομική προσφορά αν στον θεσμό λάβουν μέρος τελικά ομάδες της Super League 2 σε σχέση με το 1,25 εκατ ευρώ που φέρεται να προσφέρει η Cosmote TV εφόσον συυμμετάσχουν στο φετινό Κύπελλο Ελλάδας μόνον οι ομάδες της Super League 1.

Σε κάθε περίπτωση, ειδικά αν οι ομάδες της SL2 λάβουν μέρος στο Κύπελλο, που είναι και το πιο πιθανό, ολοκλήρωση του πρωταθλήματος χωρίς τροποποίηση με περικοπή των πλέι οφ και πλέι άουτ θα μπορεί να επιτευχθεί μόνο εάν παραταθεί η φετινή αγωνιστική περίοδος.

Κάποιες πρωτες εκτιμησεις λένε ότι θα ζητηθεί μέσω ΕΠΟ εξαίρεση ώστε να διεξαχθουν αγώνες του μικρότερου επαγγελματικού πρωταθλήματος ακόμα και τον Ιούνιο, παρά την οδηγία της UEFA που θελει να έχουν ολοκληρωθεί τα πάντα ως το τέλος Μαΐου ώστε αμέσως μετά το ενδιαφέρον των φιλάθλων πανευρωπαϊκά να επικεντρωθεί στο επετειακό Euro 2020 που λόγω της πανδημίας αναβλήθηκε και θα διεξαχθεί το καλοκαιρι του 2021…