Οι Θρακιώτες αθλητές του αιώνα Nr02: Γκατσιούδης ή Γκιούρδας; Ψηφίστε τον κορυφαίο…

Συνεχίζονται οι «μάχες» της φάσης των 16 για την ανάδειξη από το αναγνωστικό κοινό του ThrakiSportS του κορυφαίου θρακιώτη αθλητή στον έναν αιώνα ελεύθερης Θράκης – πρακτικά όλων των εποχών δηλαδή.

Ως γνωστόν, με βάση την αλφαβητική σειρά έχουν σχηματιστεί οκτώ ζευγάρια και εσείς καλείστε να ψηφίσετε σε κάθε ζευγάρι ποιος από τους δύο υποψήφιους θα προκριθεί στην επόμενη (προημιτελική) φάση και ποιος θα αποκλειστεί σε αυτό το σημείο. Και η ίδια διαδικασία θα ακολουθηθεί μέχρι και να αναδειχθουν δύο υποψήφιοι και να κληθούμε να ψηφίσουμε όλοι μαζί στον μεγάλο τελικό για την ανάδειξη του κορυφαίου των κορυφαίων.

Στην πρώτη «μονομαχία» έχουμε ως υποψηφίους τον Αντώνη Αντωνιάδη και τον Γιώργο Βαλαβανίδη (η δική τους μάχη είναι σε εξέλιξη ως το μεσημέρι του Σαββάτου 19/12) και στην δεύτερη τίθενται αντιμέτωποι δύο ζωντανοί θρύλοι του Εβρίτικου αθλητισμού: ο Κώστας Γκατσιούδης και ο Μάριος Γκιουρδας.

Ο Κώστας Γκατσιούδης, το «λιοντάρι από το Διδυμότειχο», όπως τον είχε ονομάσει ο Τύπος της εποχής, έχει γενέθλια σήμερα καθώς γεννήθηκε στις 17 Δεκεμβρίου του 1973. Ανέβηκε στο βάθρο σε τρία σερί Παγκόσμια Πρωταθλήματα Στίβου (1997 στην Αθήνα, 1999 στην Σεβίλλη, 2001 στο Ετμοντον) αλλά ποτέ στο ψηλότερο σκαλί του. Έμεινε με το παράπονο ότι δεν κατέκτησε μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες (καλύτερη επίδοση η 6η θέση το 2000 στο Σίδνεϊ). Ηταν ο πρώτος λαμπαδηδρόμος το 2004 στην Αθήνα, αλλά λόγω ενός τραυματισμού δεν μπόρεσε να αγωνιστεί. Λόγω τραυματισμού άλλωστε τερματίστηκε πρόωρα και η καριέρα του. Το πανελλήνιο ρεκόρ του στα 91,69μ από το 2000 παραμένει ακόμα και σήμερα ακατάρριπτο ενώ αποτελεί την 6η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών παγκοσμίως στο αγώνισμα του ακοντισμού.

Ο Μάριος Γκιούρδας γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη επίσης το 1973 (στις 2 Μαρτίου). Έμαθε βόλεϊ στην ΓΕΑ και τον Εθνικό, κατακτώντας το 1990 και το Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα, αλλά έκανε μεγάλη καριέρα κυρίως με τον Ολυμπιακό αλλά και τον Ηρακλή. Κατέκτησε έξι πρωταθλήματα και έξι κύπελλα Ελλάδος, ενώ κέρδισε με τον Ολυμπιακό το 1996 το Κύπελλο Κυπελλούχων και αγωνίστηκε τρεις φορές σε τελικούς Τσάμπιονς Λιγκ (μία με τον Ολυμπιακό και δύο με τον Ηρακλή). Κατέγραψε 336 συμμετοχές με την Εθνική Ανδρών. Μάλιστα, ήταν και ο αρχηγός της στην πορεία της ως την 5η θέση στους Ολυμπιακους Αγώνες του 2004 και μέλος της όταν κατέλαβε την 6η θέση στο Κοσμοβόλεϊ του 1994 και μπήκε στην 8άδα σε αυτό του 2002. Σήμερα είναι τιμ μάνατζερ των Εθνικών Ομάδων.

Εσείς ποιος από τους δύο πιστεύετε ότι πρέπει να προκριθεί στην επόμενη φάση, αυτήν των προημιτελικών; Η ψηφοφορία ξεκίνησε στις 12:00 το μεσημέρι της Πέμπτης 17 Δεκεμβρίου και θα κρατήσει τρεις ημέρες και για την ακρίβεια 75 ώρες, μέχρι και τις 15:00 το μεσημέρι της Κυριακής 20 Δεκεμβρίου. Το ίδιο βράδυ θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα με τον νικητή που θα προκριθεί στην επόμενη φάση, όπου αξίζει να σημειωθεί ότι ο νικητής στη «μάχη» Γκατσιούδη-Γκιούρδα θα αντιμετωπίσει τον νικητή της «μάχης» Αντωνιάδη-Βαλαβανίδη. Σημειώνεται ότι γίνεται δεκτή μόνο μία ψήφος από κάθε ip για κάθε «μονομαχία».

Ψηφίστε λοιπόν! Κώστας Γκατσιούδης ή Μάριος Γκιούρδας;

[Total_Soft_Poll id=”6″]