Κύπελλο Ελλάδος: Χρυσή «τομή» με Cosmote, οριστικά εντός θεσμού ο ΑΟΞ!

Την αποδοχή της προσφοράς της Cosmote TV αναφορικά με τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Κυπέλλου Ελλάδος γνωστοποίησε η ΕΠΟ στην συνεδρίαση της ΕΕ την Πέμπτη.

Παράλληλα στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης «κλείδωσε» και η συμμετοχή των ομάδων της SL2 (κατά συνέπεια και της Ξάνθης), καθώς απορρίφθηκε η πρόταση του συνδρομητικού καναλιού για την πραγματοποίηση του θεσμού χωρίς τη δεύτερη κατηγορία με μία οικονομική διαφορά περί τις 150.000 ευρώ (1.250.000 χωρίς την SL2 έναντι 1.100.000 με την SL2).

Το γεγονός όμως ότι ξεκίνησαν οι προπονήσεις και οι ομάδες της δεύτερης επαγγελματικής κατηγορίας θα είναι έτοιμες για αγωνιστικούς ρυθμούς μέτρησε στην τελική απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής· με την ομάδα της Ξάνθης να γνωρίζει πλέον την επίσημη συμμετοχή της και τους πιθανούς της αντιπάλους.

Η σχετική ανακοίνωση της ΕΠΟ:

«Έγινε αποδεκτή η επικαιροποιημένη προσφορά της ΟΤΕ Α.Ε., με βάση το νέο σύστημα διεξαγωγής της διοργάνωσης, αναφορικά με την παραχώρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του Κυπέλλου Ελλάδος αγωνιστικής περιόδου 2020-21.»