Οι Θρακιώτες αθλητές του αιώνα Nr01: Αντωνιάδης ή Βαλαβανίδης; Ψηφίστε τον κορυφαίο…

Μετά από 16 ημέρες όπου αναζητήθηκαν οι υποψηφιότητες και επιλέχθηκαν οι κορυφαίοι 16 θρακιώτες αθλητές του ενός αιώνα ελεύθερης Θράκης – πρακτικά όλων των εποχών δηλαδή, ο λόγος περνάει καθαρά στους αναγνώστες.

Με βάση την αλφαβητική σειρά έχουν σχηματιστεί οκτώ ζευγάρια και εσείς καλείστε να ψηφίσετε σε κάθε ζευγάρι ποιος από τους δύο υποψήφιους θα προκριθεί στην επόμενη (προημιτελική) φάση και ποιος θα αποκλειστεί σε αυτό το σημείο. Και η ίδια διαδικασία θα ακολουθηθεί μέχρι και να αναδειχθουν δύο υποψήφιοι και να κληθούμε να ψηφίσουμε όλοι μαζί στον μεγάλο τελικό για την ανάδειξη του κορυφαίου των κορυφαίων.

Στην πρώτη μονομαχία έχουμε ως υποψηφίους τον Αντώνη Αντωνιάδη και τον Γιώργο Βαλαβανίδη.

Ο Αντώνης Αντωνιάδης γεννήθηκε στο Πετροχώρι Ξάνθης το 1946 και θεωρείται ένας από τους κορυφαίους Έλληνες γκολτζήδες όλων των εποχών. Πήρε το χρυσό παπούτσι με το ακατάρριπτο ρεκόρ των 39 γκολ την σεζόν 1971-1972 και αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στο Κύπελλο Πρωταθλητριών Ευρώπης την προηγούμενη χρονια που οδήγησε τον Παναθηναϊκό στον τελικό του Γουέμπλεϊ. Κατέκτησε τέσσερα πρωταθλήματα και δυο Κύπελλα, ενώ αναδείχθηκε πρωταθλητής κόσμου με την Εθνική Ενόπλων. Με την φανέλα του Παναθηναϊκού αναδείχθηκε πρώτος σκορερ πέντε φορές και άλλες δυο πιο πριν στη Β’ Εθνική ως παίκτης της Ασπίδας Ξάνθης και του ΑΟΞ. Μετά την ολοκλήρωση της καριέρας του διετέλεσε για πολλά χρόνια πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών.

Ο Γιώργος Βαλαβανίδης θεωρείται ο κορυφαίος μπασκετμπολίστας που ανέδειξε το γεωγραφικό διαμέρισμα της Θράκης. Με καταγωγή από τον Εβρο, γεννήθηκε στην Γερμανία αλλά μεγάλωσε στις Φέρες. Στην τοπική Θύελλα έκανε τα πρώτα του βήματα στο μπάσκετ, πριν μετακομίσει στην Θεσσαλονίκη. Με τον ΠΑΟΚ κατέκτησε δύο ευρωπαϊκά τρόπαια, το 1991 το Σαπόρτα (Κυπελλούχων) και το 1994 το Κόρατς. Με την Εθνική Παίδων έφτασε μέχρι και την δεύτερη θέση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στις αρχές της δεκαετίας του ’90. Συνέχισε σε ομάδες μικρότερων κατηγοριων (πέρασε και από τον ΑΣ Ξάνθη) το 2000. Μάλιστα, έπαιζε μπάσκετ μέχρι πριν πέντε χρόνια, αλλά πλέον συνεχίζει να υπηρετεί το αγαπημένο του άθλημα από άλλα πόστα.

Εσείς ποιος από τους δύο πιστεύετε ότι πρέπει να προκριθεί στην επόμενη φάση, αυτήν των προημιτελικών; Η ψηφοφορία ξεκίνησε στις 12:00 το μεσημέρι της Τετάρτης 16 Δεκεμβρίου και θα κρατήσει τρεις ημέρες και για την ακρίβεια 75 ώρες, μέχρι και τις 15:00 το μεσημέρι του Σαββάτου 19 Δεκεμβρίου. Το ίδιο βράδυ θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα με τον νικητή που θα προκριθεί στην επόμενη φάση, ενώ στο μεταξύ θα έχει ξεκινήσει η ψηφοφορία και για επόμενες «μονομαχίες». Σημειώνεται ότι γίνεται δεκτή μόνο μία ψήφος από κάθε ηλεκτρονική διεύθυνση.

Ψηφίστε λοιπόν! Αντώνης Αντωνιάδης ή Γιώργος Βαλαβανίδης;

[Total_Soft_Poll id=”3″]