Σε στέκι σχετιζόμενο με ανώτατο στέλεχος μεγάλης ομάδας της Θράκης έγινε η φερόμενη απόπειρα δωροδοκίας Σιαμπάνη

Κυριαρχεί στην επικαιρότητα τις τελευταίες 24 ώρες η περίφημη απόπειρα δωροδοκίας του νεαρού τερματοφύλακα του Άρη Μάριου Σιαμπάνη.

Σύμφωνα με την κατάθεση του τελευταίου, όπως αποκαλύφθηκε από την τηλεοπτική εκπομπή “Δίκη” του Κυριάκου Θωμαΐδη στο Open, τηλεοπτικού σταθμού ιδιοκτησίας Ιβάν Σαββίδη, η περίφημη απόπειρα δωροδοκίας φέρεται να έγινε σε γνωστό στέκι – καφετέρια συνοικίας της Θεσσαλονίκης.

Το ενδιαφέρον είναι ότι το συγκεκριμένο «στέκι», που αποτελεί παράρτημα στην συγκεκριμένη περιοχή δημοφιλούς αλυσίδας καφέ με δίκτυο σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, φέρεται να έχει σχέση με ανώτατο διοικητικό παράγοντα κορυφαίας ομάδας της Θράκης (πιο ανώτερο στέλεχος δεν γίνεται και πιο κορυφαία ομάδα δεν γίνεται).

Ο συγκεκριμένος παράγοντας φέρεται να άνοιξε πριν έξι χρόνια την συγκεκριμένη επιχείρηση και να την έτρεχε το προηγούμενο διάστημα, τουλάχιστον μέχρι και πριν από μερικούς μήνες, με βάση και την δημόσια δραστηριότητά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έτσι ώστε σήμερα να αποτελεί δημοφιλές στέκι της συγκεκριμένης περιοχης.

Βέβαια, οφείλει να διευκρινιστεί πρώτον ότι δεν προκύπτει από πουθενά ότι ο συγκεκριμένος πράγοντας εξακολουθεί να έχει σχέση με την συγκεκριμένη επιχείρηση (υπάρχουν πληροφορίες ότι είχε βάλει πωλητήριο ενώ οι σχετικές αναρτήσεις του στα social media σταματάνε δύο χρόνια πριν). Δεύτερον, ακόμα και να έχει και σήμερα σχέση, δεν προκύπτει από πουθενά οποιαδήποτε εμπλοκή του στην υπόθεση της φερόμενης απόπειρας δωροδοκίας. Και καλό αυτό να γίνει απολύτως κατανοητό πριν επιχειρηθούν να εξαχθούν εύκολα συμπεράσματα.

Ωστόσο στο μικροσκόπιο των αρχών αναμένεται να μπουν σε κάθε περίπτωση οι ιθύνοντες της επιχείρησης, καθώς αυτήν την περίοδο λόγω των μέτρων για την πανδημια τέτοιου είδους καφέ λειτουργούν μόνο για delivery ή take away. Συνεπώς είναι μάλλον αδύνατο να… κλείστηκε ραντεβού εκεί και αν συνέβη κάτι τέτοιο, μόνο με την δική τους ανοχή μπορεί να έγινε – ειδικα σε βραδινές ωρες, όπως καταγγέλλεται με βάση την διαρροή από την κατάθεση Σιαμπάνη. Εκτός και αν η αναφορά έχει να κάνει με τον… εξωτερικό χώρο του καφέ, κάτι που δεν διευκρινιζεται.

Επιπλέον, τυχόν υλικό από κάμερες κλειστού κυκλωματος της συγκεκριμένης επιχείρησης θα ήταν σίγουρα ευπρόσδεκτο στις αρμόδιες αρχές που ερευνούν την υπόθεση, αφού θα μπορούσε να ξεδιαλύνει σε μεγάλο βαθμό σε πρώτη φάση αν τα καταγγελόμενα για το ραντεβού ισχύουν αλλά και φυσικά ποια πρόσωπα συμμετείχαν σε αυτό.

Κάπως έτσι, εντελώς από το πουθενά, μπορεί να προκύψει μια ενδιαφέρουσα θρακιώτικη πτυχή και σε αυτήν την υπόθεση που συγκλονιζει συθέμελα το ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου. Πρόκειται για μια υπόθεση που παίρνει διαστάσεις αντίστοιχες με την περίφημη φερόμενη πολυϊδιοκτησία Ξάνθης-ΠΑΟΚ που κατήγγειλε πέρυσι ο Ολυμπιακός και εξακολουθεί να μας απασχολεί έναν χρόνο μετά.

Στην τωρινη περίπτωση ο Ολυμπιακός έχει και πάλι ρόλο καταγγέλοντα, με τον αντιπρόεδρό του Κώστα Καραπαπά να καταθέτει επί δυο ώρες το μεσημέρι της Τρίτης για την υπόθεση. Προηγήθηκε για τρεις ώρες το βράδυ της Δευτέρας η κατάθεση του ίδιου του Μάριου Σαμπάνη (ο οποίος φέρεται να δέχτηκε την «ανήθικη πρόταση» των 100.000 ευρώ) αλλά και του αρχηγού του Άρη Γιώργου Δεληζήση.

Από την πλευρά του, ο ΠΑΟΚ κάνει λόγο για στημένη υπόθεση, ζητώντας να τιμωρηθεί ο Σιαμπάνης με διετή αποκλεισμό καθώς δεν κατήγγειλε εντός 48 ωρών το γεγονός ότι προσεγγίστηκε για δωροδοκία, όπως απαιτεί ο Πειθαρχικός Κώδικας της ΕΠΟ. Παράλληλα, αποκαλύπτει ότι πληρεξουσια δικηγόρος του Σιαμπάνη είναι η αδερφή της γενικής διευθύντριας του Ολυμπιακού Λίνας Σουλούκου.

«Περιμένουμε να δούμε μέσω ποιάς επιτροπής θα προσπαθήσουν να διαφύγουν τώρα αυτοί που στήνουν σκευωρίες εναντίον του ΠΑΟΚ και πώς θα δικαιολογήσουν, σε όλα τα εγχώρια και διεθνή όργανα, τη στημένη απόπειρα δωροδοκίας που επιχείρησαν να στήσουν. Οι ποινές είναι βαρύτατες και ο Αυγενάκης δεν αρκεί. Κάποια στιγμή οι λάκοι φιλοξενούν εκείνους που τους σκάβουν. Είμαστε ακόμη στην αρχή», καταλήγει η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.