Γολγοθάς μετά τις γιορτές για ΑΟΞ με 5 κρίσιμα ματς σε 15 ημέρες που θα κρίνουν όλη τη σεζόν

Η επιτυχία όλης της σεζόν για τον ΑΟΞ είναι πολύ πιθανό να κριθεί από τις 15 πρώτες ημέρες της αγωνιστικής δράσης, στις οποίες η ομάδα της Ξάνθης θα κληθεί να δώσει πέντε παιχνίδια – περίπου ένα ανα τρεις ημέρες.

Η επανέναρξη των προπονήσεων από τις 13 Δεκεμβρίου οδηγεί στην σχετικά ασφαλή εκτίμηση ότι θα επιτραπεί στις ομάδες της Super League 2 να αγωνιστούν με το τέλος της τρέχουσας καραντίνας, αμέσως μετά τις γιορτές και την 7η Ιανουαρίου δηλαδή.

Παράλληλα, ήδη η ΕΠΟ έχει ορίσει αγώνες και για το Κύπελλο Ελλάδος μεσοβδόμαδα, έναν θεσμό που παραδοσιακά η Ξάνθη όχι απλά δίνει το παρών αλλά έχει στόχο την διάκριση. Μάλιστα, εφόσον νικήσει και προκριθεί, καπάκι μια εβδομάδα μετά θα αγωνιστεί για την β’ φάση.

Ολα αυτά καθιστούν σαφές ότι εφόσον το πρωτάθλημα της SL2 ξεκινήσει το πρώτο Σαββατοκύριακο μετά τις γιορτές, ενδιάμεσα από τις τρεις πρώτες αγωνιστικές η Ξάνθη θα κληθεί να παίξει κρίσιμα ματς και για το Κύπελλο. Αυτό θα ισχύει βέβαια για όλες τις ομάδες της SL2.

Το ακόμα πιο ενδιαφέρον όμως είναι ότι με βάση την κλήρωση η Ξάνθη στις πρώτες τρεις αγωνιστικές θα κληθεί να παίξει με αντιπάλους που θεωρητικά διεκδικούν επίσης την άνοδο, οπως ο Απόλλων Λάρισας, ο Ιωνικός αλλά και η γειτονική Δόξα Δράμας.

Ειδικά αν θεωρήσουμε ως δεδομένο ότι θα καταργηθούν τα πλέι οφ και τα πάντα θα κρινούν στους 22 αγώνες της κανονικής διάρκειας, γίνεται αντιληπτό ότι σε αυτά τα τρία «εξάποντα» παιχνίδια θα κριθούν πολλά αναφορικά με τον τίτλο και την υπόθεση άνοδος.

Συνοπτικά το πρόγραμμα Γολγοθάς του ΑΟΞ στο ξεκίνημα του 2021 με βάση τις υπάρχουσες πληροφορίες, με την ομάδα της Θράκης να καλείται να δώσει 5 κρίσιμα ματς σε μόλι 15 ημέρες:

Σάββατο 9 ή Κυριακή 10 Ιανουαρίου: Απόλλων Λάρισας – ΑΟ Ξάνθη για την 1η αγωνιστική της Super League 2
Τρίτη 12 ή Τετάρτη 13 ή Πέμπτη 14 Ιανουαρίου: Νοκάουτ αγώνας ΑΟΞ για την 1η φάση του Κυπέλλου Ελλάδος
Σάββατο 16 ή Κυριακή 17 Ιανοαυρίου: ΑΟ Ξάνθη – Ιωνικός Νίκαιας για την 2η αγωνιστική της Super League 2
Τρίτη 19 ή Τετάρτη 20 ή Πέμπτη 21 Ιανουρίου: Πρώτος αγώνας ΑΟΞ για την 2η φάση του Κυπέλλου Ελλάδος (εφόσον έχει προκριθεί)
Σάββατο 23 ή Κυριακή 24 Ιανουαρίου: ΑΟ Ξάνθη – Δόξα Δράμας για την 3η αγωνιστική της Super League 2