Αναζητώντας τα 1,8 εκατ. ευρώ των Αυξήσεων Μετοχικού Κεφαλαίου από Πανόπουλο και Συγγελίδη

Ποσό της τάξεως του 1.800.000 ευρώ φέρεται να έβαλαν σε αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου στην ΠΑΕ Ξάνθη οι Χρήστος Πανόπουλος και Πολυχρόνης Συγγελίδης, σύμφωνα με τα λεγόμενα ενός εκ των δικηγόρων τους στην διαδικασία της συζήτησης ενώπιον της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ την περασμένη Τετάρτη.

Η αναφορά δεν πέρασε απαρατήρητη από φίλους του ΑΟΞ αλλά και παράγοντες της νυν διοίκησης που αναζητούν αυτό το ποσό, αλλά τέτοια αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στην ΠΑΕ Ξάνθη δεν βρίσκουν, τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια και δη τον τελευταίο χρόνο, από τότε που ξέσπασε η υπόθεση της φερόμενης πολυϊδιοκτησίας.

Ουδείς βέβαια αμφισβητεί ότι οι Πανόπουλος και Συγγελίδης, ως ιδιοκτήτες παλαιότερα της Βιαμάρ και την τελευταία διετία της Insports, χρειάστηκε να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να μπορέσει να συντηρηθει η ΠΑΕ Ξάνθη και να διατηρήσει το πρωταγωνιστικό της προφίλ όλα αυτά τα χρόνια στο πρωτάθλημα της Super League 1 και παλαιότερα της Α’ Εθνικής.

Οπως ωστόσο αποκάλυψε η έρευνα του ThrakiSportS πριν μερικές εβδομάδες, καμία από τις τρεις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου που είχαν προαναγγελθεί επί δικής τους ιδιοκτησίας κατά την διάρκεια του 2020, δεν πραγματοποιήθηκε τελικά. Ούτε η αύξηση κατά ένα εκατομμύριο ευρώ που όχι απλά προαναγγέλθηκε αλλά ανακοινώθηκε επίσημα ότι αποφασίστηκε τον περασμένο Ιανουάριο, ούτε εκείνη των 400.000 ευρώ τον περασμενο Ιούνιο ούτε φυσικά εκείνη των δύο εκατ. ευρώ που είχε ανακοινωθεί για τα τέλη Αυγούστου.

Βέβαια, Πανόπουλος και Συγγελίδης έχουν βάλει λεφτά και κανείς δεν πρέπει να το αμφισβητεί αυτό. Ωστόσο σε επίπεδο Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου στην ΠΑΕ Ξανθη, η τελευταία φορά ήταν ένα εκατομμύριο ευρώ το 2018 (μέσα από δύο αυξήσεις του μισού εκατομμυρίου για την ακρίβεια, οι οποίες ακολούθησαν ωστόσο μία γενναία μείωση κατά 1,2 εκατ. ευρώ το 2016). Για να δούμε άλλες μεταβολές στο μετοχικό κεφάλαιο της ΠΑΕ Ξάνθη πρέπει να πάμε άλλα περίπου 13 χρόνια πίσω, στο μακρινό 2003. Λίγο δύσκολο να αναφέρονταν σε εκείνες οι δικηγόροι της ΠΑΕ Ξάνθη στην δικη της περασμένης Τετάρτης.

Με αυτά τα δεδομένα, προκαλεί πάντως αίσθηση το γεγονός ότι ειπώθηκε από πλευράς δικηγόρου της πλευράς Πανόπουλου και Συγγελίδη πως οι δύο τέως ισχυροί άνδρες της ΠΑΕ Ξάνθη πλήρωσαν από την τσέπη τους για ΑΜΚ 1,8 εκατ. ευρώ. Με βάση τουλάχιστον τα επίσημα στοιχεία και τις δημοσιευμένες καταστάσεις που μόλις πριν έναν μήνα αποκάλυψε το ThrakiSportS, το ποσό αυτό δεν προκύπτει, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την ΠΑΕ Ξάνθη.

Αντιθέτως, υπενθυμίζεται ότι ο Μπιλ Πάπας πρόσφατα προχώρησε σε αύξηση μαμουθ του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ Ξάνθη υπερδιπλασιάζοντάς το, βάζοντας δηλαδή με το καλημέρα όχι απλά τα χρήματα στα οποία είχε διαμορφωθεί τα τελευταία 30 χρόνια αλλά ακόμα περισσότερα. Περίπου 4,85 εκατ. ευρώ για την ακρίβεια, την ώρα που το κεφάλαιο μέχρι και την πώληση της ομάδας είχε διαμορφωθεί στα 4,65 εκατ ευρώ, με αποτέλεσμα πλέον η ΠΑΕ Ξάνθη να διαθέτει μετοχικό κεφάλαιο – μαμούθ κοντά στα 9,5 εκατ ευρώ…