Ζαγοράκης για «κοινής αποδοχής» νέος πρόεδρος στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία

Για κοινής αποδοχής υποψήφιο για την προεδρεία της ΕΠΟ συζητούν οι τέσσερις μεγάλοι του ελληνικού ποδοσφαίρου Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός. Αυτό το αποκάλυψε ο υφυπουργός αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης σε συνέντευξή του στο crete2day.

Ο Αυγενάκης  είχε πει «γίνονται συναντήσεις με θεσμικούς φορείς του ποδοσφαίρου για να βρεθεί μία ενωτική υποψηφιότητα εν όψει των εκλογών της ΕΠΟ και είμαστε κοντά» και προσέθεσε ότι στις συζητήσεις μετέχει το υφυπουργείο, αλλά και οι τέσσερις μεγάλοι του ελληνικού ποδοσφαίρου, Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός.

Από την πλευρά του υφυπουργείο Αθλητισμού έχει πέσει στο τραπέζι ένα πρόσωπο, στο οποίο είναι δύσκολο να υπάρξει άρνηση. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε το βράδυ της Παρασκευής ο Σωτήρης Τριανταφύλλου στο Sports3, το πρόσωπο αυτό είναι ο Θοδωρής Ζαγοράκης, ο εμβληματικός αρχηγός της Eθνικής Oμάδας Ποδοσφαίρου που κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2004. Πρόκειται, βεβαίως, για ένα όνομα και ένα πρόσωπο πολύ σημαντικό για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το όνομα του πρώην αρχηγού της Εθνικής Ομάδας και νυν ανεξάρτητου Ευρωβουλευτή (αποπέμφθηκε από τη ΝΔ για την αντίδρασή του στις αρχές της χρονιάς μετά την απόφαση της ΕΕΑ για Ξάνθη και ΠΑΟΚ) έχει πέσει στο τραπέζι και είναι υπό συζήτηση από τους τέσσερις μεγάλους του ελληνικού ποδοσφαίρου. «Μέχρι στιγμής οι συζητήσεις βρίσκονται σε καλό δρόμο και σύντομα αναμένεται να υπάρξει αποτέλεσμα, ενώ στο υφυπουργείο υπάρχει αισιοδοξία ότι ο Θοδωρής Ζαγοράκης θα είναι ο υποψήφιος πρόεδρος της ΕΠΟ στις επερχόμενες εκλογές», αναφέρει το δημοσίευμα.

Οσο για την περίπτωση του Σταύρου Ψαρόπουλου που μέχρι πριν λίγες ημέρες ήταν το φαβορί για την προεδρεία, τα πράγματα άλλαξαν για δύο λόγους, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Πρώτον, διότι υπήρξε παρέμβαση του υφυπουργείου Αθλητισμού για κοινής αποδοχής υποψήφιο και δεύτερον, διοτι με την καθυστέρηση που αναμένεται να υπάρξει λόγω του lockdown στη διεξαγωγή των εκλογών, ο Ψαρόπουλος θα έχει συμπληρώσει το 70ο έτος της ηλικίας του και δεν θα μπορεί να είναι υποψήφιος, αφού θα εμπίπτει στα κωλύματα του νέου αθλητικού νόμου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ζαγοράκης έχει καταγωγή από την Λυδία Καβάλας και παρόλο που δεν έχει φορέσει την φανέλα ομάδας της Θράκης, έχει ιδιαίτερους δεσμούς με την περιοχή. Τον περασμένο Μάρτιο είχε βρεθεί στον Εβρο την περίοδο της κρίσης στις Καστανιές, ένώ έχει δώσει φιλανθρωπικά φιλικά τόσο στην Ορεστιάδα οσο και στην Κομοτηνή, διατηρώντας πού στενές σχέσεις και με αρκετό κόσμο από την Ξάνθη ως τον Εβρο.

Αν μάλιστα προωθηθεί τελικά η δική του υποψηφιότητα, ο ΠΑΟΚ δύσκολα θα μπορεί να αρνηθεί όπως και η ΑΕΚ την φανέλα της οποίας επίσης τίμησε, ο Ολυμπιακός ενδεχομένως εκφράσει κάποιες αντιρρήσεις αλλά εκτιμάται ότι θα καμφθούν ενώ δεν θα πρέπει να αποκλείσουμε να αναζητήσει από την Θράκη τουλάχιστον εναν σύμβουλο στην υπό αυτόν Εκτελεστική Επιτροπή.