Θρακιώτες οι δύο από τους τρεις κορυφαίους γκολτζήδες του Παναθηναϊκού στην Λεωφόρο

Ο Παναθηναϊκός επιστρέφει στην Λεωφόρο για τον σημερινό αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννενα και παρ΄ότι δεν θα έχει τον κόσμο του αφού η χώρα βρίσκεται σε ολικό lockdown, είναι αναμφίβολα σπουδαία μέρα για τους φίλους της ομάδας η επιστροφή στο «σπίτι».

Στο ιστορικό «Απόστολος Νικολαΐδης» έχουν πατήσει το πόδι τους χιλιάδες παίκτες του «τριφυλλιού» και σπουδαίοι σκόρερς (164 συνολικά συμπεριλαμβανομένων των αυτογκολ), αλλά δύο από τους τρεις κορυφαίους όλων των εποχών έχουν καταγωγή από την Θράκη.

Συγκεκριμένα, πρώτος στην λίστα που συγκέντρωσε το sport24.gr είναι ο Αντώνης Αντωνιάδης με 131 γκολ. Ο «ψηλός» γεννήθηκε στο Πετροχώρι Ξάνθης τo 1946, έφτιαξε το όνομά του με την Ασπίδα Ξάνθης και αποτέλεσε μέλος της πρώτης ομάδας του ΑΟΞ το 1967 πριν μετακομίσει στην Αθήνα.

Στην δεύτερη θέση είναι ο Μίμης Δομάζος με 90 γκολ, ενώ στην τρίτη θέση είναι ο Κώστας Ελευθεράκης με 58 γκολ. Το «ελάφι», όπως χακακτηριστικά τον έλεγαν, κατάγεται από το Διδυμότειχο από την πλευρά του πατέρα του, ενώ είχε αναφέρει πως αν και έχει να έρθει κάποια χρόνια λόγω των επαγγελματικών υποχρεώσεων, κρατάει πάντα τηλεφωνική επαφή με τα ξαδέρφια και τους στενούς συγγενείς του.

Στην παρακάτω δεκάδα των πρώτων σκόρερ βρίσκεται ο Τάκης Λουκανίδης που ξεκίνησε από την ΑΕ Κομοτηνής, ενώ λιγο πιο κάτω με 17 γκολ είναι πρώην επιθετικός του Πανθρακικού Δημήτρης Παπαδόπουλος και με 14 ο Εμμάνουελ Ολιζαντέμπε με θητεία στην Ξάνθη:

131 γκολ: Αντωνιάδης
90 γκολ: Δομάζος
58 γκολ: Ελευθεράκης
49 γκολ: Μπεργκ
45 γκολ: Παπαεμμανουήλ
38 γκολ: Άλβαρεζ
37 γκολ: Λουκανίδης
35 γκολ: Πανάκης
28 γκολ: Γρ. Χαραλαμπίδης
25 γκολ: Παπαδημητρίου
24 γκολ: Γραμμός