Η εκπληκτική φαουλάρα του «Ξανθιώτη» Τάτου ένα από τα θεαματικότερα γκολ σε ντέρμπι Άρης-ΠΑΟΚ (+video)

Άρης και ΠΑΟΚ διασταυρώνουν τα ξίφη τους το βράδυ της Κύριακης (19:30), όντας αναμφίβολα ένα πολύ μεγάλο ντέρμπι της κορυφαίας εθνικής κατηγορίας.

Στα πολλά χρόνια των ανμετρήσεων μεταξύ των δύο ομάδων της Θεσσαλονίκης το παρόν έχουν δώσει αρκετοί παίκτες που έχουν περάσει από τις ομάδες της Θράκης· κατά κύριον λόγο από την Ξάνθη αλλά και τον Πανθρακικό.

Μεταξύ αυτών είναι και ένας νυν παίκτης του ΑΟΞ που μάλιστα έχει πετύχει ένα από τα πιο θεαματικά τέρματα σε αναμετρήσεις μεταξύ των δυο κορυφαίων ομάδων της Θεσσαλονίκης· πρόκειται για τον Ανδρέα Τάτο που από το καλοκαίρι φορά τη φανέλα της Θρακικής ομάδας, στη νέα εποχή του συλλόγου με τον Μπιλ Πάπας στο διοικητικό τιμόνι.

Πιο συγκεκριμένα, στις 16 Μαρτίου του 2014 ο Άρης υποδέχονταν στο «Κλ. Βικελίδης» τον ΠΑΟΚ, σε μία περίοδο όπου οι δύο ομάδες διήγαγαν βίους αντίθετους. Από τη μία οι «κιτρινόμαυροι» αντιμετώπιζαν το φάσμα του υποβιβασμού για τρίτη φορά στην πολύ μεγάλη ιστορία τους, ενώ οι «ασπρόμαυροι» βρισκόταν σε ανοδική πορεία καθώς ήταν λίγος καιρός όπου ο Ιβάν Σαββίδης είχε αναλάβει το ιδιοκτησιακό καθεστώς του «Δικέφαλου του Βορρά».

Στην αναμέτρηση όμως ο χαρακτήρας του ντέρμπι ήταν έντονος και αυτός που ευτύχησε να προηγηθεί ήταν ο Άρης όταν στο 23ο λεπτό ο 31χρονος -πλέον- άσσος της Ξάνθης και τότε του Άρη εκτέλεσε δυνατό σουτ σε φάουλ από τα 34 μέτρα και ύστερα από την ασταθή απόκρουση του Γλύκου (πλέον αντίπαλος της Ξάνθης, παίκτης του Απόλλων Λάρισας) η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα.

Για την ιστορία το τελικό αποτέλεσμα ήταν το 1-1, σε έναν επεισοδιακό αγώνα όπου κυριάρχησαν οι μονομαχίες και το ιδιαίτερο σκληρό παιχνίδι. Παρακάτω το σχετικό βίντεο (το γκολ του Τάτου στο 0:56):